2018-12-13 04:17


UPDATE. Majorarea deficitului bugetar, negociată la întâlnirea cu FMI

 |  09:41
UPDATE. Majorarea deficitului bugetar, negociată la întâlnirea cu FMI

UPDATE 10:21. Ministrul propus al Finanţelor Florin Georgescu a negociat o majorare a deficitului bugetar de 0,35% din PIB pentru proiecte pe care le preconizează noul Guvern, a declarat luni, după întâlnirea pe care a avut-o la Palatul Parlamentului cu delegaţia FMI, premierul desemnat Victor Ponta, care a adăugat că acordul de principiu este finalizat.

'Am avut dimineaţă o discuţie, să zicem, finală. După cum ştiţi, acordul de principiu este finalizat, rămâne acum un singur lucru, ca Parlamentul, şi îmi doresc şi sper acest lucru să acorde votul de încredere Guvernului, pentru ca mâine să putem să aprobăm în prima şedinţă de Guvern scrisoarea de intenţie, iar delegaţia FMI şi a CE să plece spre Washington şi Bruxelles cu acest mesaj foarte clar de stabilitate şi seriozitate', a declarat Victor Ponta.

Premierul desemnat a subliniat că 's-a negociat de către domnul Florin Georgescu o extensie de 0, 35% din PIB, absolut suficientă pentru a acoperi proiectele pe care noi le-am considerat a fi esenţiale'.

Totodată, Ponta a declarat că bugetarii îşi vor recupera restul banilor, după ce o primă tranşă ar putea fi acordată în luna iunie, în funcţie de rezultate, acest lucru s-ar putea face, cu acordul Ministerului Finanţelor, fie în luna octombrie, fie în luna noiembrie.

Reprezentanţii FMI s-au întâlnit luni dimineaţa, la Palatul Parlamentului, cu premierul desemnat Victor Ponta şi ministrul propus pentru Finanţe Florin Georgescu.

În cazul în care Guvernul propus primeşte votul de învestitură în Parlament, marţi, la prima şedinţă a Cabinetului, se va aproba scrisoarea de intenţie cu organismele financiare internaţionale, a declarat, duminică seară, premierul desemnat Victor Ponta.

'Sunt bucuros de faptul că negocierile cu Fondul Monetar Internaţional desfăşurate din partea Guvernului propus de către vicepremierul desemnat, Florin Georgescu, sunt pe cale de a se încheia cu succes. Obiectivele fundamentale ale noului Guvern referitoare la salarii şi la pensii sunt acceptate de către FMI şi vor fi incluse în scrisoarea de intenţie. Sunt absolut hotărât ca, dacă Guvernul va primi votul de învestitură al Parlamentului marţi, în prima şedinţă de Guvern, să aprobăm scrisoarea de intenţie', a declarat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

După două zile de discuţii la BNR partea română şi delegaţia instituţiei internaţionale au stabilit termenii noii scrisori de intenţie la acordul de tip preventiv, negocierile cu FMI de la sfârşitul săptămânii încheindu-se cu succes.

Florin Georgescu, ministrul desemnat pentru Finanţe a afirmat, sâmbătă, că discuţiile cu organismele financiare internaţionale s-au încheiat cu succes şi asta reprezintă o angajare fermă a Guvernului Ponta pentru continuarea reformelor, pentru continuarea politicilor marcroeconomice vizând asigurarea stabilităţii economice şi financiare a ţării.

"Practic, acordul este negociat şi încheiat cu succes. Ca efect al caracterului ferm al politicilor şi reformelor structurale, sectoriale cuprinse în acord s-au identificat sume suplimentare care au permis majorarea deficitului bugetar, respectând ţinta limită de 3% în relaţia cu Uniunea Europeană pentru acest an şi de asemenea respectând angajamentele faţă de Fondul Monetar Internaţional", a precizat ministrul desemnat pentru Finanţe, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-28

TAGURI: FMI, Victor_Ponta, Florin_Georgescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...