2017-01-20 01:29

ULTIMA ORA


Republicanii americani critică impozitarea milionarilor

 |  07:00
Republicanii americani critică impozitarea milionarilor

Inițiativa preşedintelui Barack Obama de a crește impozitele pentru milionari este criticată de republicanii americani care susțin că o astfel de decizie va provoca o „luptă de clasă”.

Barack Obama urmează să confirme luni, printr-un discurs, dacă va continua proiectul creșterii impozitului pe veniturile milionarilor într-o proporţie egală cu cea a claselor de mijloc.

Liderul minorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, a declarat că: „Noi nu vrem să imobilizăm economia prin majorarea impozitelor”. „Dacă el se simte vinovat, n-are decât să trimită un cec” a completat acesta în cadrul unui interviu.

„Codul impozitelor nu trebuie reformat decât pentru a crea locuri de muncă. Când taxezi unu la sută din economie, asta se cheamă luptă de clasă”, a declarat republicanul Lindsey Graham care vede în acest proiect un „gest politic” al preşedintelui Obama. Acesta consideră că proiectul „va aduce un minim de venituri la Trezorerie pentru plata datoriei”. Numai 0,3 la sută dintre contribuabili vor fi afectați prin impozitarea milionarilor, adică mai puţin de 450.000 din cele 144 de milioane de declaraţii înregistrate în 2010.

„Nu avem nevoie de un sistem care să-i divizeze pe oameni. Nu avem nevoie de un sistem care exploatează teama, gelozia şi neliniştea” a adăugat republicanul Paul Ryan, din Wisconsin. La rândul său republicanul a apreciat că „lupta de clasă poate fi considerată o politică bună, dar putrezeşte economia”, potrivit Agerpres.

Inițiativa a fost denumită „Regula Buffet”, după multimilionarul Warren Buffet care a criticat faptul că plăteşte un impozit mai mic decât secretara sa.

Profiturile din investiţii, din plasările de capital, din dividende sau din primele plătite investitorilor şi deţinătorilor de plasamente de risc sunt impozitate mai puţin decât salariile . Totodată, cei care au venituri de peste 106.800 de dolari pe an nu plătesc deloc taxe de securitate socială. Propunerea lui Obama are puţine şanse de a deveni lege fără ajutorul parlamentarilor republicani. Dar, concentrându-se pe bogaţii americani, preşedintele adânceşte contrastul dintre republicani şi democraţi cu o temă care poate deveni esenţială pentru realegerea sa în 2012. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-28

TAGURI: Regula Buffet, Obama, milionari, republicaniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image