2016-12-05 04:25

ULTIMA ORA


Responsabil FMI: 'Pregătiţi-vă pentru ce este mai rău' în Europa

 |  08:30
Responsabil FMI: 'Pregătiţi-vă pentru ce este mai rău' în Europa

Țările latino-americane să se aştepte la 'ce este mai rău' în evoluţia crizei economice şi financiare din Europa, a avertizat joi directorul departamentului America din cadrul Fondului Monetar Internaţional, Nicolas Eyzaguirre.

'Perspectivele pentru regiune depind de acţiunea politică în Europa', iar în cazul în care criza din zona euro se va agrava, 'pentru regiunea noastră, aceasta va însemna o încetinire a exporturilor, o deteriorare în ce priveşte schimburile comerciale şi condiţii de împrumut mai dificile', a scris economistul chilian. 'Cum trebuie să reacţioneze responsabilii politici din regiunea noastră? Speraţi la ce este mai bine (sau cel puţin o ameliorare), dar pregătiţi-vă pentru ce este mai rău', a adăugat Eyzaguirre, care le-a recomandat 'să întărească sistemul de protecţie bugetară, pentru a menţine credibilitatea finanţelor publice', 'să fie pregătiţi pentru a relaxa politica monetară, acolo unde instituţii solide şi o inflaţie redusă permit acest lucru' şi 'să menţină cursuri de schimb flotante'. Faţă de 4,6% în 2011, FMI prevede pentru 2012 o încetinire a creşterii economice la 3,6% în America Latină şi Caraibe, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-11-08

TAGURI: FMI, Europa, crizăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

BNR: “România nu a ieșit din criză, se află într-o perioadă de tranziție!” Adrian Vasilescu, consilier strategie în cadrul Băncii Naționale a României (BNR), a făcut,... 23 Noi 2016 | (15)
Criză în încălzirea populației. O treime din locuințe, fără lemne de foc Lipsa lemnelor de foc din mai multe zone ale țării este o situație care afectează în jur de o... 15 Noi 2016 | (1)