2017-01-20 16:01

ULTIMA ORA


Restructurări în Poşta Română, din 2013

 |  14:52
Restructurări în Poşta Română, din 2013

Consiliul de Administraţie al Companiei NaţionalePoştei Române va discuta, joi, un plan de restructurare care vizează pregătireaoperatorului pentru liberalizarea serviciilor poştale, programată pentru 1ianuarie 2013, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

Unadintre consecinţele planului de restructurare a activităţii va fi disparţia maimultor posturi de conducere din structura organizatorică a Poştei. Deasemenea, se urmăreşte ca structura organizatorică să devină mai flexibilă şimai adaptată la dezvoltarea unui sistem informatic integrat la nivelul tuturorunităţilor operatorului", a spus Vreme, prezent la conferinţa "ZiuaComunicaţiilor".

Elnu a dorit să dea mai multe detalii şi a invitat presa să se adreseze în acestsens reprezentanţilor Poştei.

Totodată,Vreme a spus că Poşta va relua licitaţia pentru achiziţia unui sisteminformatic integrat.

Înmartie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis anularealicitaţiei organizate de Poşta Română pentru un sistem informatic integrat de14,9 milioane de euro, după ce a admis o contestaţiile depuse de şase firme şiun cabinet de avocatură. În baza deciziei Consiliului, autoritatea contractantăa anulat procedura de atribuire a contractului.

PoştaRomână este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorialăde peste 7.100 de oficii poştale, din care 1.200 sunt informatizate, iar maimult de 580 dintre acestea sunt incluse într-o reţea virtuală privată (VPN).

Săptămânal,operatorul distribuie peste 11 milioane de trimiteri poştale.

Acţionariicompaniei sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi FondulProprietatea, care deţine 25% din capital.

Societateaare circa 34.200 de angajaţi, din care peste 11.000 sunt factori poştali.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image