2017-01-23 14:51


Reţea de exploatare a muncitorilor români destructurată în Spania

 |  08:03
Reţea de exploatare a muncitorilor români destructurată în Spania

Autoritățile spaniole au descoperit o reţea de exploatare a muncitorilor români organizată de un alt cetăţean originar din România care şi-a înşelat compatrioţii promiţându-le locuri de muncă şi condiţii umane de cazare.

Evadarea unui muncitor român de la o fermă agricolă, din provincia spaniolă Valladolid,  și prezentarea acestuia la 9 septembrie, la poliția din oraşul Leon pentru a denunţa faptul că este victimă a exploatării prin muncă, a făcut posibilă destructurarea unei asemenea rețele.

C.C., românul în vârstă de 30 de ani care își înşela compatrioţii, se ocupa de ceva timp de recrutarea acestora promițânu-le locuri de muncă legale pentru un salariu de şase euro pe oră.

Românii erau aduşi la Ventosa de la Cuesta, un sat cu circa 130 de locuitori din vecinătatea oraşului Matapozuelos, iar activităţile se desfăşurau în domeniul agricol. Ajunși în satul respectiv victimelor li se confiscau documentele şi li se spunea că venirea în Spania a necesitat plăţi anticipate, astfel încât ei erau obligaţi să muncească 240 de ore fără să primească niciun euro.

Angajatorul le anula presupusa datorie şi începeau să fie plătiţi cu şase euro pe oră abia după o lună şi jumătate de muncă fără plată, conform informațiilor deținute de funcţionarii Brigăzii de Imigraţie şi Frontieră din Valladolid Circa 24 de persoane erau înghesuite să doarmă într-o incintă cu patru camere, condiţiile de muncă şi cazare nefiind cele descrise la început.

C.C. îşi înghesuia concetăţenii într-o furgonetă şi îi ducea în fiecare sâmbătă la un supermagazin dintr-un oraş apropiat pentru cumpărăturile necesare traiului de fiecare zi, obligându-i să-i achite fiecare între 15 şi 25 de euro pentru cursă.

Deși inițial angajatorul semnase contracte pentru salarii de opt euro pe oră, autoritățile spaniole au descoperit că unii dintre români munciseră câte 250 de ore fără plată, iar după arestarea lui C.C, în imobilul acestuia, au identificat documentele pe numele a 50 de persoane şi aproximativ 7.000 de euro, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-24

TAGURI: Spania, exploatare, muncitoriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AUGUSTIN TOPAN
12 Feb 2012

si acuma este unul din zalau care lucreaza la fel in madrigueras de albacete a anunat avere fabuloasa tinindui spatele altii spaniolii din conducerea satului
Random image