2017-01-21 00:11

ULTIMA ORA


Reţete medicale, eliberate după moarte în judeţul Timiş

 |  09:36
Reţete medicale, eliberate după moarte în judeţul Timiş

Peste 100 de reţete medicale au fost eliberate după moartea beneficiarului în judeţul Timiş. Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a declanşat procedura de recuperare a prejudiciului de circa 263.000 de lei în urma unei anchete.

'Controlul efectuat la furnizorii de medicamente cu şi fără contribuţie personală şi verificările lunare a raportărilor lunare a dus la identificarea unui număr de 101 reţete medicale eliberate după data de deces a beneficiarului. În urma acestor constatări, CJAS Timiş a luat măsurile impuse în conformitate cu legile în vigoare', a declarat purtătorul de cuvânt al CJAS Timiş, Oana Răchitan.

CJAS Timiş va continua controalele la furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale cu care se află în relaţie contractuală, iar cei 262.145,51 lei, care reprezintă contravaloarea reţetelor ilegal eliberate, la care se adaugă majorările aferente, vor fi reţinuţi din valoarea facturilor decontate de către Casa de Sănătate furnizorilor de servicii farmaceutice vizaţi, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-05

TAGURI: reţete, Timiş, decesComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image