2017-01-21 00:00

ULTIMA ORA


Reuniune a Parlamentului pentru validarea lui Meleşcanu

 |  09:07

Parlamentul se va reuni, în şedinţă comună, pentru validarea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al SIE după ce acesta a fost propus de preşedintele Traian Băsescu. Meleşcanu va fi audiat în Comisiile pentru apărare din Camera Deputaţilor şi Senat, precum şi în Comisia specială pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SIE, marţi, în jurul orei 10,30.  "Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară şi nu din majoritate şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc", a declarat Meleşcanu.

De asemenea, Meleşcanu a subliniat că începând de luni s-a autosuspendat pe o durată nedeterminată din calitatea de membru al PNL

În acest context, Crin Antonescu a anunţat, luni, că va cere excluderea acestuia din partid. "Domnul Meleşcanu nu a informat nici BPC, nici pe mine, nici un alt coleg, după ştiinţa mea, pe nimeni. Am primit din partea domnului Meleşcanu azi un fel de cerere, în care ne anunţă că se autosuspendă din PNL. Nu e cazul pentru că voi cere excluderea dlui Meleşcanu din PNL pentru motive lesne de înţeles", a declarat Antonescu.

Parlamentarii USL nu vor participa la audierea senatorului Teodor Meleşcanu pentru ocuparea funcţie de director al Serviciului de Informaţii Externe, potrivit liderului grupului parlamentar al PNL din Senat, Puiu Haşotti.

Pentru Roberta Anastase propunerea şefului statului Traian Băsescu privind ocuparea funcţiei de director SIE este "o lecţie de democraţie" şi una "în linia deja promovată" de acesta, de a numi ca şefi ai serviciilor oameni din Opoziţie."Întotdeauna am manifestat deschiderea spre dialog şi de la nivelul partidelor politice şi de la nivelul Executivului. Iată o demonstraţie de deschidere către dialog a preşedintelui, important este ca şi în partea cealaltă să existe o astfel de deschidere spre dialog", a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Şedinţa Birourilor Permanente a fost convocată marţi, la ora 9,30, după care se va avea loc audierea în comisiile de specialitate a lui Teodor Meleşcanu, a menţionat Anastase. "În cazul comisiilor vorbim de un aviz, iar conform Constituţiei cel care decide e plenul, procedurile interne ale Parlamentului sunt chestiuni care ţin de Regulamentul Parlamentului. Marţi vom merge în plen chiar dacă Opoziţia va fi sau nu prezentă. Faptul că Parlamentul funcţionează, asta demonstrăm în continuare", a mai precizat aceasta, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-25

TAGURI: Traian_Băsescu, Meleşcanu, PNL, Crin_Antonescu, SIEComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image