2017-01-21 12:47

ULTIMA ORA


Reuniune de urgenţă a guvernului grec

 |  11:40
Reuniune de urgenţă a guvernului grec

Premierul elen Giorgos Papandreou a convocat o reuniune de urgenţă a membrilor cabinetului său pentru joi, ora 10.00 GMT, după ce guvernul a pierdut majoritatea necesară pentru votul de încredere.

Fiindcă mai mulţi deputaţi ai PASOK, partidul socialist de guvernământ, s-au pronunţat împotriva unui referendum şi au cerut un guvern de unitate naţională sau alegeri anticipate, devine problematic pentru Papandreou să obţină, vineri, un vot de încredere din partea legislativului.  De asemenea, ministrul grec al dezvoltării, Michalis Chryssohoidis, se opune proiectului de referendum anunţat de premier și a făcut apel la ratificarea rapidă a planului european de salvare a ţării.

'Se impune de urgenţă ratificarea de către parlament a acordului european pentru scoaterea Greciei din impas (…) Nu poate avea loc o revenire la drahmă şi la trecut. Toţi trebuie să ne asumăm responsabilităţile', a declarat, joi, Michalis Chryssohoidis. În opoziţia sa faţă de organizarea unui referendum asupra planului de salvare, Chryssohoidis, reprezentant al Partidului Socialist al premierului Papandreou, s-a alăturat ministrului de finanţe şi vicepremierului Evangelos Venizelos, potrivit Agerpres


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-27

TAGURI: Papandreou, reuniune, referendum, GreciaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image