2019-01-23 08:24


Revizionism maghiar la Miercurea Ciuc

 |  10:13
Revizionism maghiar la Miercurea Ciuc

Harta Ungariei Mari a fost 'răstignită' pe cruce la două acţiuni de comemorare a Tratatului de la Trianon organizate, luni, în acelaşi timp, la Miercurea Ciuc. Organizată de 'Mişcarea Tinerilor din 64 de Comitate', una dintre acţiuni a fost s-a desfăşurat în faţa consulatului general al Ungariei la Miercurea Ciuc, iar cealaltă în centrul municipiului, fiind condusă de tânărul extremist Csibi Barna.

Acţiunea organizată de 'Mişcarea Tinerilor din 64 de Comitate' a strâns aproximativ 70 de persoane la statuia Gloria Victis, unele dintre ele purtând în mâini steaguri ale maghiarimii, steagul secuiesc sau steagul lui Arpad, folosit şi de gruparea Garda Maghiară, interzisă în Ungaria.

Hartă Ungariei Mari a fost pusă pe o cruce, iar pe ea scria 'Nem. Nem. Soha! (Nu. Nu. Niciodată! - n.r.). Organizatorii au întârziat întrucât detaşamentul de husari călare nu a ajuns la timp deşi manifestarea trebuia să înceapă la ora 17,32 (16,32, ora Ungariei), ora la care s-a semnat Tratatul de la Trianon, în urmă cu 92 de ani.

Participanţii au cântat imnul Ungariei, iar drapelul maghiarimii şi mai multe steaguri negre de doliu au fost coborâte în bernă. Ulterior, s-au rostit discursuri despre semnificaţia acestei zile pentru maghiari, iar participanţii au mers în marş prin centrul oraşului.  Cei mai mulţi au susţinut că pentru ei este o zi de doliu şi că ar dori să se revină la situaţia dinaintea semnării Tratatului de la Trianon, subliniind nedreptatea făcută maghiarilor.

Înfiinţată în aprilie 2001, în Ungaria, de către tineri cu orientare de dreapta, 'Mişcarea Tinerilor din 64 de Comitate', nume ce face referire la structura administrativ-teritorială a Ungariei Mari, are ca scop 'obţinerea autonomiei maghiarilor din bazinul Carpatic, precum şi prezentarea nedreptăţilor cauzate de Tratatul de pace de la Trianon'

Csibi Barna, cunoscut opiniei publice după ce anul trecut a spânzurat o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu, a organizat o altă manifestare de comemorare, în acelaşi timp, în centrul municipiului Miercurea Ciuc.

Două pancarde pe care scria în limba maghiară 'Să piară Trianonul' şi 'Inima Ţinutului Secuiesc bate în maghiară. Ocupanţi, căraţi-vă!', precum şi  o cruce de lemn, pe care era 'răstignită' harta Ungariei Mari, au fost aduse de Barna.

Tratatul de la Trianon 'este o pacoste', întrucât, atunci, 'ţara, patria strămoşilor mei, a fost pusă pe cruce şi lăsată să moară (…) Ar fi normală o revizuire. Eu mă consider un revizionist înrăit, este timpul să fie revizuit Tratatul, în fapt el nici nu mai este în vigoare, aşa se pare', a subliniat tânărul extremist.

Csibi Barna candidează la alegerile locale din 10 iunie pentru un loc în Consiliul Local Miercurea Ciuc, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-05

TAGURI: Miercurea_Ciuc, maghiar, revizionism, Tratatul_de_la_Trianon, Csibi_Barna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Braconier ucis de un porc MISTREŢ Acum 16 ore | (3)
Eveniment

loading...