2017-01-22 18:23


Revoluţionarii intenţionează să organizeze proteste stradale

 |  16:39
Revoluţionarii intenţionează să organizeze proteste stradale

Asociaţia 21 Decembrie 1989 îi invită pe revoluţionari,luni, în jurul orei 10,00, în faţa sediului Guvernului, la o discuţie cuprivire la Legea Recunoştinţei, exprimându-şi totodată intenţia pentruorganizarea, în cursul săptămânii viitoare, a unor proteste stradale, în replicăla intenţiile de a modifica legislaţia ce are în vedere acordarea subvenţiilorpentru revoluţionarii din Decembrie 1989, informează Agerpres.

"Premierul Boc sper că a fost dezinformat, spersă se ţină de cuvânt şi să se aplece la dialog. Sper totuşi mâine ca PSD săreacţioneze aşa cum trebuie, pentru că sunt foarte mulţi revoluţionari chiar lavârful PSD-ului şi nu mă refer aici la Iliescu, ci la unii senatori şi deputaţi.Şi nu cred că sunt foarte fericiţi de declaraţia preşedintelui lor. Sper cadomnul Crin Antonescu, în calitate de lider al USL, să reacţioneze pentru că,de asemenea, are foarte mulţi revoluţionari în PNL. Sper ca UDMR-ul să reacţioneze,pentru că avem mulţi colegi revoluţionari maghiari. Şi mă bucur că deocamdată, întoată această ecuaţie, nu a apărut încă o personalitate - preşedintele Traian Băsescu.Este singurul care în acest moment nu a avut nicio reacţie. Vom vedea ce vaface, ce va dispune", a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă,preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.

Revoluţionarii au precizat că vor lupta prin protestestradale împotriva intenţiilor declarate de majoritatea politicienilor demodificare a Legii Recunoştinţei, în sensul acordării subvenţiilor doar pentruurmaşii celor decedaţi sau răniţi în Revoluţia din 1989.

Ei au susţinut că premierul Emil Boc ar trebui"să nu uite" că a ajuns în funcţia pe care o are în prezent datoritămişcării revoluţionare din Decembrie 1989.

"Nu mi-aş dori şi nu le (politicienilor - n.r.)doresc revoluţionari cu miile în Piaţa Victoriei. Nu suntem sindicate, nusuntem nişte profesori, nici ingineri, nici muncitori, nici militari, noisuntem cei care am ieşit, în Decembrie 1989, împotriva unui sistem. Avemcurajul încă, şi dacă nu vom fi mii, cu certitudine câteva sute tot vom fi înPiaţa Victoriei şi nu cred că vreodată, atunci când revoluţionari au făcutmiting, le-a stat în faţă vreo forţă", a completat Mărieş.

Unii membri ai Asociaţiei 21 Decembrie au susţinut căar trebui să fie deschisă o acţiune de judecată împotriva declaraţiilor făcutede preşedintele PSD, Victor Ponta, potrivit cărora Teodor Mărieş şi secretarulde stat George Costin ar fi emis 7.000 de certificate de revoluţionari.

"Domnul Ponta a afirmat, şi este clar că însufletul lui are această dorinţă, că speră că premierul să o (modificarea Legiirevoluţionarilor - n.r.) ducă până la capăt. Aici lucrurile sunt foarteclare", a spus şi Mărieş.

El a pledat totodată pentru organizarea în lunaaugust a unui congres la care să participe "revoluţionariiautentici".

La întâlnirea de duminică de la sediul Asociaţiei 21Decembrie a fost prezent şi secretarul de stat la Secretariatul de Stat pentruProblemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 (SSPR), George Costin.

Premierul Emil Boc s-apronunţat joi, la un post de televiziune, pentru acordarea subvenţiilor doarpentru urmaşii celor decedaţi sau răniţi în Revoluţia din 1989.

"Cred că (n.r. - stipendiile alocate revoluţionarilor)se mai justifică doar pentru urmaşii celor decedaţi în revoluţie. Avem înanaliză un asemenea demers, nu este uşor, pentru că este o temă sensibilă şigrea în acelaşi timp, dar cred că dacă vrem să fim corecţi cu bugetul ţării şicu românii ar trebui să ne preocupe în primul rând soarta acelora care sunturmaşii celor decedaţi în revoluţie sau răniţi, restul cred că deja 20 de anisunt suficienţi şi cred că ar trebui să reintrăm în rândul lumii în privinţadrepturilor şi obligaţiilor", a spus Boc, subliniind că subvenţiilealocate revoluţionarilor într-un an reprezintă sume importante, care se ridicăla milioane de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DETECTIV
18 Iul 2011

MIIILE DE MILIOANE DE EURO DIN EVAZIUNEA FISCALA SUNT PROBLEMA! CE FACE BOC IN ACEASTA PRIVINTA ??????IAR PESEDINTELE BASESCU AR FI TREBUIT DE MULT SA-SI SPUNA PAREREA IN ACEASTA PRIVINTA ! IAR NU SA MANIPULEZE O MASA DE OAMENI NECAJITI PRIN MARIES SI COSTIN !
DETECTIV
18 Iul 2011

SA SE TERMINE CU RAZBOIUL PSIHOLOGIC IMPOTRIVA POPORULUI !ROMAN !

Adauga un comentariu

Random image