2017-01-21 10:42

ULTIMA ORA


Rick Santorum a câştigat toate cele trei scrutinuri preliminare de marţi

 |  09:27
Rick Santorum a câştigat toate cele trei scrutinuri preliminare de marţi

Ultraconservatorul Rick Santorum este marele câştigător al rundelor de alegeri parţiale pentru desemnarea candidatului republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite care au avut loc în statele Minnesota, Colorado şi Missouri, în cursul zilei de marţi.

Santorum a obţinut victoria în toate cele trei state, potrivit rezultatelor preliminare, citate de posturile MSNBC şi ABC. Santorum s-a impus categoric în Minnesota, cu 45% din voturile exprimate, după numărarea a circa 88% din voturi. Ron Paul s-a plasat al doilea, cu 27%, urmat de favoritul principal al cursei pentru desemnarea candidatului republican, Mitt Romney, cu 17%, şi de Newt Gingrich, cu 11%.

În statul Missouri, Santorum a fost declarat învingător după numărarea tuturor voturilor, cu 55,2%, urmat de Mitt Romney cu 25% şi de Ron Paul cu 12,2%, în timp ce Newt Gingrich nu s-a înscris în cursa din acest stat. În sfârşit, în statul Colorado, Santorum a fost declarat învingător cu 40% din voturi, urmat de Mitt Romney cu 35%.

Victoriile pe linie din această săptămână ale lui Rick Santorum au reaprins lupta pentru alegerile preliminare din cadrul partidului republican din SUA, unde Mitt Romney obţinuse recent o serie de victorii în majoritatea statelor. Următoarele alegeri preliminare au loc în Arizona şi în Michigan, pe 28 februarie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-05

TAGURI: victorie Santorum, alegeri SUA, alegeri preliminare SUA, alegeri Missouri, alegeri Colorado, candidat republicanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image