2017-01-23 16:50


Rick Santorum şi Mitt Romney, aproape la egalitate în Iowa

 |  09:23
Rick Santorum şi Mitt Romney, aproape la egalitate în Iowa

Rick Santorum şi Mitt Romney au obţinut cele mai multe voturi, fiind aproape la egalitate în urma reuniunilor electorale de tip 'caucus' la alegerile preliminare din cadrul Partidului Republican din statul Iowa. În cea mai confuză cursă de când Iowa şi-a câştigat poziţia de stat unde se dă startul campaniilor prezidenţiale, rezultatele au fost certificate și nu există intenția de renumărare a voturilor.

Lider la un moment dat în sondajele de opinie, guvernatorul de Texas, Rick Perry, după ce a ieşit pe locul al cincilea, a spus că se va întoarce în statul natal 'pentru a stabili dacă există o cale înainte' pentru aspiraţiile sale la Casa Albă.

Potrivit rezultatelor preliminare, Ron Paul, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Texas, a ieşit pe poziţia a treia, la o diferenţă mică de câştigători.

Rezultatele din 97% dintre circumscripţiile electorale arată că Santorum, fost senator de Pennsylvania, şi Romney, fost guvernator de Massachusetts, au avut aproape acelaşi număr de voturi. Santorum a obţinut 24,6% din sufragii, Romney - 24,5%, iar Paul - 21,3%. Santorum a avut 29.151 voturi, Romney - 29.097 voturi şi Paul - 25.269 voturi, conform rezultatelor culese din 1.715 din cele 1.774 de circumscripţii unde s-a votat.   Newt Gingrich, fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor a obţinut 13% din voturi, urmat de guvernatorul din Texas Rick Perry, cu 10%, şi de Michele Bachmann, membră a Camerei Reprezentanţilor din partea statului Minnesota, cu 5%. Un purtător de cuvânt al partidului a precizat că voturile au fost numărate sub supervizarea reprezentanţilor de campanii, care au certificat rezultatele finale, și indiferent de cât de strânse vor fi, nu există intenţia de a se renumăra voturile, scrie Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-20

TAGURI: Rick_Santorum , Mitt_Romney, alegeri, IowaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image