2017-01-19 13:13

ULTIMA ORA


Rio de Janeiro renunţă la fondurile străine pentru infrastructura JO

 |  12:05
Rio de Janeiro renunţă la fondurile străine pentru infrastructura JO

Rio de Janeiro a renunţat la planul de lansare a ''obligaţiunilor olimpice'' în valoare de 2 miliarde dolari pentru finanţarea proiectelor de infrastructură necesare JO 2016.

Maria Silvia Bastos Marques, un fost director executiv la compania naţională siderurgică, în prezent preşedintele companiei olimpice municipale, care coordonează execuţia proiectelor pentru JO 2016, susţine că municipalitatea poate obţine fonduri din resurse locale. Ea preferă parteneriate cu firme private pentru a completa investiţiile necesare în stadion şi transporturi în vederea organizării primei olimpiade de vară pe pământ brazilian.

Marques şi-a explicat decizia prin faptul că economia mondială trece prin recesiune şi că modalitatea de atragere a fondurilor străine este destul de complicată.

Guvernul oraşului Rio de Janeiro anunţa la începutul anului că 10 bănci erau interesate să participe la lansarea obligaţiunilor olimpice, dar solicitau modificări legislative pentru a se depăşi birocraţia.

Satul olimpic şi parcul olimpic se vor construi prin parteneriate public-private, în timp ce stadionul Samba, din zona portuară, va fi ridicat din fonduri private.

Investiţiile necesare infrastructurii pentru JO 2016 se cifrau iniţial la 12,8 miliarde dolari, dar Marques opinează că această cifră va suferi modificări, ca urmare a schimbării planurilor iniţiale de construcţii, şi noul total va fi anunţat către sfârşitul anului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image