2018-12-17 15:08


Riscul depresiei este dublu la copiii abuzaţi

 |  07:24
Riscul depresiei este dublu la copiii abuzaţi

Cercetătorii de la Institutul de Psihiatrie Kings College din Londra susțin că abuzurile din copilarie dublează riscul dezvoltării unei forme recurente a depresiei.

Aceștia au publicat 16 studii, la un total de peste 23.000 de pacienţi, în care au constatat că maltratarea în copilarie - cum ar fi respingerea de către mamă, tratamentul fizic dur sau abuzul sexual - dublează riscul depresiei. “Riscul este cu atât mai puternic cu cât aceste lucruri se petrec la o vârstă mai fragedă”, declară unul dintre cercetători, dr. Rudolf Uher, conform BBC. 

Un articol, publicat în American Journal of Psychiatry, sugerează, de asemenea, că aceşti pacienţi au șanse mai mici să raspundă la tratament. Aproape una din 20 de persoane are această formă de depresie ca urmare a abuzului din copilarie, spun cercetatorii.

Depresia, în unele forme, poate afecta unul din cinci oameni la un moment dat pe parcursul vieții lor. Spre exemplu, în Marea Britanie, 16% dintre oameni dezvolta o formă a depresiei persistente până la vârsta de 33. Un sfert dintre acestea sau 4% din întreaga populaţie din Marea Britanie au fost maltrataţi în copilărie.

Un alt studiu, efectuat pe un număr de 3098 persoane maltratare în copilarie, a fost, de asemenea, legat răspunsurile reduse ale acestora la medicamente și tratamentul psihologic.

Medicii sugerează că “intervenţiile preventive şi terapeutice timpurii pot fi mai eficiente."


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-22
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...