2019-01-16 20:58


Rogozin despre muniţiile din Transnistria: Fie le retragem, fie le distrugem pe loc

 |  11:16
Rogozin despre muniţiile din Transnistria: Fie le retragem, fie le distrugem pe loc

Vicepremierul Dmitri Rogozin, numit recent reprezentant special al Kremlinului pentru regiunea separatistă din Republica Moldova, a declarat, luni, despre muniţiile din Transnistria, că  Moscova va decide fie să le retragă, fie le distrugă pe loc.

Comentând informaţia din presă, potrivit căreia Rusia va începe retragerea muniţiilor până la sfârşitul acestui an, Dmitri Rogozin a precizat că Ministerul Apărării'analizează la ora actuală această chestiune, iar la sfârşitul analizei va fi adoptată o decizie'.

Procesul de retragere a muniţiilor ar putea începe până la sfârşitul lui 2012, Moscova considerând că aceasta va crea un context favorabil reglementării conflictului transnistrean, a scris pe 18 aprilie Ziarul Kommersant, citând surse din Ministerul rus al Afacerilor Externe.

'Pot să vă spun un singur lucru: depozitul de la Colbasna nu se deosebeşte cu nimic de alte arsenale ale armatei ruse, iar dacă termenul de valabilitate a muniţiilor a expirat, trebuie luată o hotărâre - fie le retragem, fie le distrugem pe loc', a declarat reprezentant special al Kremlinului. De asemenea, Dmitri Rogozin a subliniat că noua conducere separatistă de la Tiraspol 'are încredere în Rusia'.

Depozitele cu muniţii ale armatei ruse au fost inspectare de ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, care pe 12 aprilie a efectuat o vizită neanunţată la Tiraspol. În Transnistria se aflădepozitate, potrivit unor surse, între 20.000 şi 40.000 de tone de arme şi muniţii, care sunt păzite de un contingent militar rusesc format din aproximativ 1.500 de persoane, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-10-29

TAGURI: Dmitri_Rogozin, Transnistria, muniţie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...