2017-01-24 13:18


Româncă dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă

 |  12:47
Româncă dată dispărută în urma cutremurului din Noua Zeelandă

Femeia de origine română dată dispărută în urmacutremurului din Noua Zeelandă este profesoară de limba engleză, şi preda înoraşul Christchurch, preotul român din această localitate spunând că a luatlegătura cu reprezentanţii Crucii Roşii, care continuă căutarea.

"Estevorba de o doamnă profesoară de limba engleză care preda într-o şcoală pentruelevi asiatici din clădirea CTV din centrul oraşului Christchurch şi care acolapsat în urma seismului", a declarat părintele Emanuel Crainic, parohla Parohia Adormirea Maicii Domnului din Christchurch.

Părintele aspus că femeia se numeşte Lia Harca şi că el a fost contactat de un fiu alacesteia din România care i-a spus că nu reuşeşte să o contacteze. Părintele aprecizat că nici fiul şi nici soţul acesteia din Christchurch nu reuşesc să ogăsească pe femeie. El a precizat că un semn bun este faptul că aceasta nu afost găsită până acum nici printre victimele seismului.

Părintele aspus că a luat legătura şi la Crucea Roşie, care continuă căutările. El a ţinutsă menţioneze că deocamdată informaţiile sunt contradictorii: televiziunile aurelatat în urmă cu câteva ore că 15 persoane dintr-o clasă din acea clădire arfi fost găsite în regulă, iar potrivit unei alte informaţii, echipele decăutare ar fi abandonat căutările din locul respectiv, care între timp fuseseafectat şi de un incendiu.

"Deocamdatăs-au reluat căutările în clădirea CTV cu ajutorul lămpilor de noapte, iarfaptul că dânsa nu este nici printre victime este un semn dătător desperanţe", a spus părintele.

Acesta aadăugat că a mai fost contactat şi de alte persoane din România aflate încăutarea rudelor, însă potrivit informaţiilor existente până în acest moment,toţi ceilalţi români sunt în regulă.

StateleUnite, Japonia şi Australia au trimis echipe de intervenţie pentru a participala operaţiunile de căutare şi salvare.

Cutremurul aavut loc marţi, la ora locală 12.51 (2.51, ora României), la 5 kilometri deChristchurch şi la o adâncime de numai 4 kilometri. Seismul s-a produs la şaseluni după un alt cutremur, cu magnitudinea 7, înregistrat în aceeaşi zonă, carenu a provocat însă decât pagube materiale.

NouaZeelandă, situată în aşa-numitul "cerc de foc" al Pacificului, înregistreazăanual circa 15.000 de mişcări seismice. Cel mai grav cutremur produs în NouaZeelandă a avut loc la 3 februarie 1931 în golful Hawke şi s-a soldat cu 256 demorţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image