2017-01-24 13:19


Români condamnați în SUA pentru spălare de bani

 |  08:38
Români condamnați în SUA pentru spălare de bani

Şase suspecți, printre care și români, au fost condamnaţi joi, în SUA, pentru o operaţiune elaborată de spălare de bani. Aceștia au înşelat sute de clienţi cu peste patru milioane de dolari prin vânzarea falsă a unor maşini pe Internet.

Inculpații au primit electronic bani de la anumiți clienţi, cărora le ofereau maşini de vânzare pe EBay Motors, Auto Trader, Yahoo Auto, Edmunds.com, Craigslist şi alte site-uri Internet. Clienții nu au beneficiat însă niciodată de maşinile cumpărate. 

Acuzaţii, patru bărbaţi şi două femei, din Germania, Rusia, România şi Letonia, riscă sute de ani de închisoare.

Corneliu Ştefan Weikum, în vârstă de 37 de ani, cetăţean român, şi Iulia Mişina-Heffron, în vârstă de 23 de ani, din Ekaterinburg, Rusia, sunt liderii acestei operațiuni, potrivit autorităţilor americane. Aceștia se află în prezent în arest în Nevada.

După ce inculpații au deschis cel puţin 110 conturi bancare, au furnizat facturi false şi au piratat site-urile de Internet pentru a schimba informaţiile de contact ale vânzătorilor ca numerele de înmatriculare să se potrivească, autoritățile au catalogat această schemă de spălare de bani ca fiind una dintre cele mai sofisticate, informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-07-05

TAGURI: SUA, internet, bani, condamnațiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image