2017-01-21 15:26

ULTIMA ORA


România a atras 1,5 miliarde de dolari doar în câteva ore

 |  09:17
România a atras 1,5 miliarde de dolari doar în câteva ore

Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a declarat că România a atras 1,5 miliarde dolari din vânzarea de obligaţiuni pe 10 ani la un randament de 6,875% pe piaţa din SUA, după ce a convins investitorii în dolari că a adoptat măsurile de ajustare pe care restul ţărilor abia acum le discută.

Randamentul total ajunge la 6,875% cu discountul acordat, în condițiile în care titlurile au fost vândute cu un cupon de 6,75%. Cererea pentru obligaţiuni a totalizat aproape 7 miliarde de dolari, fiind cea mai mare sumă subscrisă pe piaţa de dolari pentru o ţară din Europa Centrală şi de Est.

Cumulat cu împrumutul de pe piaţa americană, de 1,5 miliard de dolari (4,9 miliarde de lei), Trezoreria şi-a acoperit deficitul nominal estimat pentru acest an, de 11,2 miliarde lei, mai ales că, în luna ianuarie, Finanţele au atras 9,93 miliarde lei de pe piaţa internă.

Citi, Deutsche Bank şi HSBC au fost aranjorii principali ai emisiunii.

Deși Standard & Poor's îi atribuie calificativ "BB+", din categoria nerecomandată investitorilor, România are rating "Baa3" din partea Moody's şi "BBB-" de la Fitch, ambele în categoria recomandată pentru investiţii, scrie Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: Statele_Unite, dolari, obligațiuniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image