2017-01-21 19:35

ULTIMA ORA


România a beneficiat de peste 5,6 miliarde de euro din fondurile UE

 |  11:47
România a beneficiat de peste 5,6 miliarde de euro din fondurile UE

România a beneficiat de o sumă de netă de peste 5,6 miliarde de euro, chiar şi în condiţiile unei rate de absorbţie scăzută a fondurilor europene, a declarat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

„Contrar opiniilor, nenumăratelor declaraţii care se mai fac, România nu este un contributor net la bugetul UE. Conform cifrelor de la sfârşitul lui 2011, de la 1 ianuarie 2007 şi până la sfârşitul lui 2011, au intrat în ţară 11,91 miliarde de euro, iar România a contribuit cu 6,24 miliarde de euro, plăţi către bugetul UE. Deci beneficiul net al României este de 5,67 miliarde de euro”, a declarat Orban, potrivit Mediafax.

Ministrul Afacerilor Europene a mai declarat că cele mai periculoase riscuri sunt legate de sfârşitul anului 2013, când, potrivit acestuia, sumele reale absorbite trebuie să depăşească 8 miliarde de euro.

„Dacă eforturile de anul acesta vor fi întrerupte, dacă nu va exista continuitate, dacă va exista cel mai mic accident, efectele se vor simţi foarte puternic la sfârşitul lui 2013, când se va pune problema pierderii a miliarde de euro”, a mai declarat acesta. Totodată, Orban a precizat că „multe deficienţe ale societăţii româneşti, ale administraţiei româneşti, se simt deplin în modul în care funcţionează acest proces”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-28

TAGURI: fonduri UE, beneficiu Romania, Romania fonduri UE, Leonard Orban fonduri UEComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANCA
02 Feb 2012

Daca se straduiesc sa lanseze proiectele pe care le au in lucru (fireste, daca au si fondurile interne necesare) se poate !

Adauga un comentariu

Random image