2017-01-23 02:31


România a ratat calificarea la EURO 2012 după 0-0 cu Franţa

 |  00:06
România a ratat calificarea la EURO 2012 după 0-0 cu Franţa

Inaugurarea oficială a Arenei Naţionale a fost una cu ghinion pentru reprezentativa României. Chiar dacă a reuşit o remiză albă cu Franţa, trupa lui Victor Piţurcă şi-a luat adio de la EURO 2012, acolo unde mai are şanse aproape nule de a ajunge.

Încropită în ultimul moment cu mulţi cvasidebutanţi, echipa tricoloră a fost foarte aproape de a realiza surpriza în mintul 28, atunci când Lloris a respins in-extremis mingea expediată din lovitură liberă de Bănel Nicoliţă. A fost şi singura mare ocazie a României, care a fost surprinsă doar la driblingul de efect a lui Ribery, din minutul 67, al cărui şut a fost respins de Tătăruşanu.

Obligaţi să câştige, jucătorii lui Piţurcă au închis meciul pe final, spre nemulţumirea celor 50.000 de spectatori. Tragerile de timp au fost taxate de fani, dar şi de performanţă, deoarece remiza este sinonimă cu ratarea calificării la EURO 2012.

Cu două meciuri înaintea campaniei de calificare, România are 12 puncte, cu patru mai puţin decât Bosnia, care este pe poziţia a doua, astfel că pentru a mai ajunge la baraj ar însemna ca ex-iugoslavii să nu câştige pe teren propriu contra lanternei roşii Luxemburg, iar apoi să piardă în faţa Franţei. În schimb, naţionala noastră este obligată să obţină maximum de puncte cu Belarus şi Albania.

Gazonul a fost execrabil

Încă din primele minute ale partied, gazonul de 120.000 de euro le-a făcut primele probleme jucătorilor celor două echipe, pentru ca la finalul celor 90 de minute, să arate ca după ce ar fi fost călcat de câteva zeci de mii de oameni la un concert. În mod cert, acesta va trebui înlocuit în perioada imediat următoare pentru a putea face faţă meciurilor din cupele europene.

Foto: gsp.ro


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-10

TAGURI: Franța, România, fotbal, calificareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image