2017-01-19 23:54

ULTIMA ORA


România a votat împotriva extinderii drepturilor de autor

 |  19:58
România a votat împotriva extinderii drepturilor de autor

România s-a numărat printre statele care au votat împotriva unei directive a UE care extinde de la 50 la 70 de ani prevederile privind protejarea drepturilor de autor pentru artiştii dn domeniul muzical şi producătorii de fonograme sau de înregistrări sonore, informează Agerpres.

Directiva a fost adoptată de Consiliul de Afaceri Generale al UE luni, cu majoritate calificată. Delegaţiile din România, Belgia, Cehia, Olanda, Luxemburg, Slovacia, Slovenia şi Suedia au votat împotrivă, iar cele din Austria şi Estonia s-au abţinut. De obicei, artiştii îşi încep cariera de tineri şi actualele prevederi care le protejează drepturile de autor timp de 50 de ani nu constituie, de multe ori, o protecţie pentru toată viaţa. În consecinţă, anumiţi artişti se confruntă cu lipsa veniturilor la sfârşitul vieţii.

De asemenea, de multe ori nu se pot folosi de dreptul de preveni sau restrânge folosirea creaţiilor proprii. Directiva prevede şi măsurile pentru a asigura că artiştii care şi-au tranferat drepturile de autor catre producătorii de fonograme pot beneficia de extinderea termenului de protecţie şi îşi pot recupera drepturile în anumite condiţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image