2019-03-23 08:52


România are 33 de companii în topul celor mai mari 500 din Europa Centrală

 |  12:32
Româniaeste prezentă cu 33 de companii în topul celor mai mari 500 din Europa Centralădupă cifra de afaceri de anul trecut, ocupând locul cinci între statele dinregiune, potrivit unui studiu pregătit de Deloitte.

Totodată, în două topuri separate ale celor mai mari 50de bănci şi companii de asigurări din regiune, România se regăseşte cu 4,respectiv 5 prezenţe.

Rezultatelestudiului vor fi anunţate în septembrie.

În2009, România era prezentă cu 32 de companii în topul celor mai mari 500 dinregiune, cea mai bine plasată fiind Petrom, pe locul 25. Din clasamentele pesectoare economice reieşea că Automobile Dacia, parte a grupului Renault, eraal cincilea constructor auto din Europa Centrală.

Dupătrei ani de creştere susţinută, cifra de afaceri totală a celor mai mari 500 decompanii din regiune a scăzut în 2009 cu 21%, de la 665,72 miliarde euro la525,6 miliarde euro.

"Esteprematur să estimăm o revenire solidă a întregii regiuni, rezultatele depinzândîn mare parte de starea fiecărei industrii în parte. Anul 2010 a fost un an cuplusuri şi minusuri pentru companiile româneşti. Majoritatea au continuat să serestructureze, urmărind, în acelaşi timp, obiective de creştere. Consumulintern a scăzut, fiind compensat în anumite industrii de exporturi. O partedintre companii şi-au accelerat expansiunea, cum au fost cazuri în industria deconsum; altele şi-au continuat investiţiile - industria prelucrătoare sau cea aenergiei şi resurselor", a declarat în comunicat preşedintele DeloitteRomânia, George Mucibabici.

Ierarhiacelor mai mari companii din România este în continuare dominată de industriaenergiei şi resurselor (13 reprezentante în top 500 în 2010), fiind urmată deindustria bunurilor de consum şi transporturi (10), industria prelucrătoare (4)şi telecomunicaţii (5). Un distribuitor de medicamente a intrat în clasamentanul trecut, marcând o premieră pentru această industrie, notează Deloitte încomunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...