2019-02-22 16:34


România, în a doua semifinală a concursului Eurovision 2011

 |  12:39
România, în a doua semifinală a concursului Eurovision 2011

ReprezentanţiiRomâniei vor concura în a doua semifinală a concursului Eurovision 2011,alături de Bulgaria şi Irlanda, după tragerea la sorţi care a avut loc laDüsseldorf, luni seară, informează site-ul oficial al concursului.

ConcursulEurovision are loc la Düsseldorf pe 10, 12 şi 14 mai. Pentru marele premiu alconcursului se vor lupta artişti din 38 de ţări.

TrupaHotel FM, care a câştigat selecţia naţională a competiţiei, va concura în a douajumătate a celei de-a doua semifinale, alături de artişti din Belarus,Bulgaria, Danemarca, Estonia, Macedonia, Irlanda, Israel, Letonia şi Slovenia.

Înprima jumătate a celei de-a doua semifinale vor concura Austria, Belgia, Bosniaşi Herţegovina, Cipru, Moldova, Slovacia, Suedia, Olanda şi Ucraina.

Înprima semifinală, vor concura Albania, Armenia, Finlanda, Georgia, Norvegia,Polonia, Rusia, Serbia, Elveţia, Turcia (prima jumătate), Azerbaidjan, Croaţia,Grecia, Ungaria, Islanda, Lituania, Malta, Portugalia şi San Marino (a douajumătate).

Următoareatragere la sorţi, care va decide ordinea intrării artiştilor în concurs, vaavea loc în martie.

TrupaHotel FM a obţinut, în urma finalei naţionale, un total de 22 de puncte - 12 dela juriu şi 10 de la public.

HotelFM este formată din David Bryan (voce), Gabriel Băruţa (pian & backingvocals) şi Alex Szus (tobe).

Melodiace ne va reprezenta la Dusseldorf a fost aleasă în urma punctajului oferit dejuriul de specialitate (50%) şi de voturile telespectatorilor (50%). Dintre cei11 membri ai juriului, alături de români, au făcut parte cântăreaţa irlandezăNiamh Kavanagh, interpreta malteză Chiara Siracusa şi jurnalistul belgianOlivier Vanhoutte.

Aceastaa fost pentru prima dată în istoria Eurovision când selecţia naţională -transmisă în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional - s-a desfăşurat în noapteade Revelion.

Ediţiade anul acesta a concursului Eurovision se va desfăşura în Germania, după ceLena a câştigat competiţia de anul trecut, cu piesa "Satellite". În2010, Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision, s-au clasatpe locul al treilea în celebrul concurs.

Eurovisiona devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitateîndoielnică, recitaluri bizare şi voturi despre care nu o dată s-a spus că sedau pe criterii politice. Este uimitor cât de multe ţări au acordat cele maimari note vecinilor, ediţie de ediţie. Cu toate acestea, Eurovision îşi arefanii înfocaţi. Câştigătorul concursului se bucură de atenţie şi prestigiu, iarde-a lungul timpului, printre aceştia s-au numărat şi nume care au făcutlegendă în muzică - ca Abba şi Celine Dion.

Laconcurs participă ţările membre ale European Broadcasting Union (EBU), oorganizaţie înfiinţată în 1950 de 23 de reprezentanţi ai televiziuniloreuropene, într-o conferinţă care a avut loc la Devon. În prezent, însă, în EBUsunt aceptate şi ţări non-europene, astfel explicându-se participarea unor ţărica Maroc sau Israel.

EBUa venit cu ideea concursului Eurovision în 1955. Era un proiect extrem deambiţios pentru acele timpuri - televiziunea prin satelit nu fusese încăinventată, iar Europa nu mai avusese niciun astfel de eveniment care să-i reuneascăţările. Cu toate acestea, a fost un succes, prima ediţie având loc în Elveţia,în 1956. Doar şapte ţări au participat în primul an - Belgia, Franţa, Germania,Italia, Olanda, Elveţia şi Luxemburg. Însă concursul a fost urmărit de patrumilioane de telespectatori din cele şapte ţări - o cifră record pentru aceavreme.

Concursuleste unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune dinlume.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...