2018-10-18 12:21


România organizează reuniunea informală pentru Regiunea Dunării

 |  07:58
România organizează reuniunea informală pentru Regiunea Dunării

O reuniune informală a miniştrilor de Externe din Regiunea Dunării se va desfășura luni şi marţi la Bucureşti. Evenimentul are loc în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării. Reuniunea informală își propune transmiterea voinţei politice, la nivelul cel mai înalt, şi facilitarea dialogului şi cooperării între statele participante în scopul implementării, în perioada următoare, a proiectelor şi iniţiativelor destinate dezvoltării macroregionale,

potrivit Ministerului Afacerilor Externe. Evenimentul se va desfăşura sub înaltul patronaj al preşedintelui României și va fi prezidat de ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, şi de vicecancelarul şi ministrul federal al Austriei, Michael Spindelegger.

Reprezentanţii diplomaţiilor riverane la Dunăre vor începe luni cu o sesiune informală și vor aborda o serie de aspecte privind dezvoltarea durabilă în spaţiul dunărean - ca motor al creşterii economice şi facilitator al schimburilor culturale.

Marţi va urma Bucharest/Danube Forum, dedicat societăţii civile şi mediului de afaceri şi academic din statele regiunii. Acest eveniment are loc după un an de la Summitul de la Bucureşti (8 noiembrie 2010), unde au fost stabilite aspectele legate de orientările majore de care s-a ţinut cont în structurarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-12

TAGURI: Baconschi, Dunărea, reuniune,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...