2018-12-13 06:08


România, pe locul trei în lume după numărul de retaileri care au intrat pe piaţă în 2010

 |  14:20
România, pe locul trei în lume după numărul de retaileri care au intrat pe piaţă în 2010

Româniase plasează pe locul trei la nivel mondial în topul ţărilor cu cele mai multebranduri de retail nou intrate pe piaţă în 2010, potrivit unui studiu al CBRichard Ellis, la care au participat peste 300 de retaileri din 73 de state.

"Indiaşi Turcia se plasează înaintea României, în condiţiile în care cererea internădin partea nou formatei clase de mijloc este în continuă creştere. Ţări precumEmiratele Arabe Unite, Kuweit, Irlanda sau Belgia se plasează pe poziţiisimilare cu România", se arată într-un comunicat al CBRE România. India aatras opt noi retaileri, Turcia şapte branduri, în timp ce ocupantele loculuitrei, inclusiv România, câte şase jucători internaţionali de pe piaţa deretail.

Româniase plasează pe locul 33 din cele 73 de ţări analizate în ceea ce priveşteprezenţa comercianţilor internaţionali. Dintre aceştia, cel mai binereprezentanţi sunt comercianţii din sectorul fashion&denim, urmaţi de ceicu domenii de activitate specifice.

"Chiardacă am asistat la o întărire a prezenţei comercianţilor de lux în ultimele12-18 luni, în continuare există loc pentru expansiune, în condiţiile în caredoar 7% din aceasta categorie de comercianţi analizaţi sunt prezenţi şi înRomânia", se menţionează în comunicat.

Francizelereprezintă o metodă de operare des întâlnită în România, asfel că 56% dincomercianţi se extind prin acest sistem, pondere care este în scădere faţă deanii trecuţi.

"Anumitecompanii mamă au fost nevoite, în ultimele 12-18 luni, să preia activitateafrancizorului din cauza rezultatelor financiare rezultate. În multe din cazuriînsă, marile corporaţii aleg să între direct în piaţă, nu prin francizori, aşacum este cazul unor nume importante în România precum H&M, Inditex,C&A, New Yorker", se mai precizează în comunicat.

Întopul mondial al ţărilor cu cea mai bună prezenţă a comercianţilorinternaţionali conduce Marea Britanie cu un procentaj de 58%, urmată deEmiratele Arabe Unite (54%) şi SUA (50%).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...