2019-03-26 02:20


România plăteşte lunar 9.800 de euro fără TVA chirie pentru sediul ICR de la Chişinău

 |  13:56

Româniaplăteşte lunar 9.800 de euro fără TVA chirie pentru sediul ICR Mihai Eminescudeschis la Chişinău, partea română angajându-se, de asemenea, să facă şireparaţii la imobilul respectiv.

DorisMircea, director general al Direcţiei Comunicare şi Diplomaţie publică din MAE,a confirmat că suma stabilită drept chirie pentru ICR Eminescu, şi care esteachitată de MAE, este de 9.800 de euro lunar, la aceasta adăugându-se şi TVA.

Înschimbul acestei sume, România beneficiază de o clădire cu suprafaţa de 990 demetri pătraţi, situată pe strada Alexei Mateevici 79.

IgorVolniţchi, purtător de cuvânt al premierului Vlad Filat, a declarat că perioadacontractului cu partea română este de un an. Volniţchi nu a dorit să vorbeascădespre suma din contract, dar a ţinut să precizeze că este un "costcomercial achitat Guvernului moldovean, o sumă standard".

"Esteun contract încheiat de MAE român cu Direcţia pentru Administrarea Clădirilordin cadrul Cancelariei Guvernului de la Chişinău. Durata contractului este deun an", a spus el.

Clădireaare în continuare nevoie de reparaţii, acestea urmând să fie, de asemenea,suportate de statul român.

Volniţchia precizat că partea română va trebui să facă reparaţii. "Nu este vorbaneapărat numai de reparaţii, ci şi de lucrări de amenajare necesare pentruactivitatea care se va desfăşura acolo", a explicat Volniţchi, adăugând căanterior imobilul a servit drept cantină a Guvernului.

Problemasediului ICR Mihai Eminescu este mai veche. Iniţial, Guvernul moldoveanatribuise o clădire din complexul rezidenţial care serveşte de locuinţă deprotocol preşedintelui interimar Mihai Ghimpu.

Preşedinteleinterimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, şi ministrul român de Externe,Teodor Baconschi, s-au întâlnit, recent, liderul moldovean declarând că ICRmerită să aibă la Chişinău un sediu care să amintească "arhitecturatrecutului comun".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-08-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...