2017-01-19 17:21

ULTIMA ORA


România refuză banii de la FMI

 |  08:37
România refuză banii de la FMI

România a refuzat pentru moment, preferând să păstreze în rezervă, banii care ar putea sa vină de la Fondul Monetar Internaţional, după ce intituția a anunţat, luni, că a deblocat 507 milioane de euro pentru țara noastră.

Potrivit unui comunicat FMI, Consiliul de Administraţie al instituţiei cu sediul la Washington a dat undă verde pentru vărsarea acestei sume către Bucureşti, în cadrul unui acord de 3,6 miliarde de euro convenit în martie. Cu toate acestea, 'autorităţile (române) au precizat că vor continua să considere acordul ca fiind unul de tip preventiv şi că, prin urmare, nu intenţionează să tragă' suma, se arată în comunicat. Un plan de finanţare de 20 de miliarde de euro din partea FMI, Uniunii Europene şi Băncii Mondiale a fost necesar pentru a permite statului să facă faţă crizei, după ce economia României a intrat în recesiune în 2009.

Directorul general adjunct al FMI, David Lipton, a precizat că 'România a făcut progrese (…) Creşterea economică s-a reluat, în timp ce inflaţia a scăzut. Totuşi, riscurile au crescut considerabil din cauza turbulenţelor financiare din zona euro', potrivit documentului. Lipton a citat ca exemple de reforme pe cele din sistemul de sănătate, administraţia fiscală şi sectorul companiilor publice, subliniind că 'menţinerea angajamentului în favoarea unui program de reforme economice este crucială pentru a putea traversa incertitudinile actuale', informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-12

TAGURI: euro, FMIComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image