2018-12-14 21:29


România se află pe locul 9 în rândul „Statelor aflate în curs de dezvoltare”

 |  10:15
România se află pe locul 9 în rândul „Statelor aflate în curs de dezvoltare”

Un studiu al Universităţii George Washington din capitala SUA nominalizează România printre cele mai atractive destinaţii de turism de aventură din lume. Ţara noastră apare în top 10 al "Statelor aflate în curs de dezvoltare". În acest top, România ocupă locul nouă, înaintea Letoniei, dar după Israel, Slovacia, Chile, Estonia, Cehia, Bulgaria, Slovenia şi Iordania, informează Gândul.info.

În secţiunea "Țărilor dezvoltate", conduc Elveţia, Islanda şi Noua Zeelandă, urmate de Canada, Germania, Suedia, Irlanda, Norvegia, Finlanda şi Austria. În alcătuirea celor două clasamente s-a ţinut cont de resursele naturale, ospitalitatea gazdelor, dar şi de infrastructură, condiţiile oferite turiştilor şi siguranţa acestora.

"Trebuie remarcat faptul că Europa de Est domină clasamentul ţărilor aflate în curs de dezvoltare. Iar Canada a intrat pentru prima dată în topul cu state dezvoltate", a declarat reprezentanta companiei de consultanţă care a ajutat la întocmirea clasamentelor. "Acum trei ani, când am făcut primul astfel de clasament, nu ştiam ce reacţii vom avea. Acum, vedem că tot mai multe ţări îl folosesc pentru a-şi promova turismul şi a obţine fonduri", a conchis o profesoară a Universităţii din Washington.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-03
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...