2018-07-22 09:45


România şi Elveţia au semnat acordul. 14 milioane de euro pentru integrarea romilor

 |  15:13
România şi Elveţia au semnat acordul. 14 milioane de euro pentru integrarea romilor

România şi Elveţia au semnat miercuri, la Bucureşti, un acord cu privire la finanţarea Fondului de reformă legat de incluziunea romilor şi altor grupuri vulnerabile, în valoare de 14 milioane de euro (11,6 milioane de euro), ca parte a programului de cooperare româno-elveţian vizând reducerea disparităţilor economice şi sociale în interiorul Uniunii Europene extinse, aprobat de statul elveţian.

Contribuţia pentru extinderea UE reprezintă un semn al solidarităţii Elveţiei faţă de integrarea deplină a celor 12 noi state membre în structurile colective ale Uniunii Europene, se menţionează în comunicat. Contribuţia pentru România se ridică la 181 milioane de franci elveţieni (circa 151 milioane de euro) şi acoperă activităţi din domeniile securitate, stabilitate şi susţinere a reformelor, mediu şi infrastructură, promovarea sectorului privat, dezvoltare umană şi socială.

Acest program a fost semnat în septembrie 2010 şi este implementat în strânsă cooperare cu Guvernul României, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, care acţionează ca Unitate de coordonare naţională. Fondul pentru incluziunea romilor face parte din Contribuţia pentru extindere, statul elveţian conştientizând că programele care promovează incluziunea socială constituie un mijloc de reducere a disparităţilor între România şi alte state din Uniunea Europeană, precum şi în interiorul României, se mai arată în comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-07

TAGURI: Romania, Elvetia, integrarea, romilor, semnare, acord

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova