2019-03-26 02:46


România va ocupa locul doi în UE la producţia de porumb în 2010

 |  16:20

Româniava devansa Italia şi se va plasa anul acesta pe locul doi în Uniunea Europeană(UE) la producţia de porumb, care va ajunge probabil la 9,4 milioane de tone,cantitate depăşită numai de producţia din Franţa, potrivit calculelor Reuters.

Româniaa recoltat 6,3 milioane de tone de porumb de pe două treimi din suprafaţaînsămânţată, potrivit unor date obţinute de Reuters.

Unoficial al Ministerului Agriculturii a declarat agenţiei de ştiri că recoltareava fi completă în două săptămâni.

"Datelesunt surprinzător de bune. Suntem martorii creşterii productivităţii la pestepatru tone la hectar", a afirmat oficialul.

Româniaa însămânţat 2,3 milioane de hectare cu porumb, iar autorităţile au estimatiniţial o producţie de opt milioane de tone, comparativ cu 7,9 milioane de toneanul trecut.

Reutersnotează că România ocupă primul loc în UE la suprafaţa însămânţată cu porumb,însă are cea mai slabă eficienţă, având în vedere că productivitatea este înmod tradiţional redusă, din cauza lipsei sistemelor de irigare şi ainvestiţiilor.

Analiştiiapreciază că terenurile agricole din România sunt subevaluate în comparaţie cu celedin state sau alte zone din UE, precum Marea Britanie sau vestul Germaniei. Cutoate acestea, problemele legate de proprietatea acestor terenuri descurajeazăinvestiţiile.

Italiaestimează o recoltă de porumb de 7,7 milioane de tone în acest an, faţă de 7,9milioane de tone în 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-08-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...