2017-01-19 15:15

ULTIMA ORA


Românii apelează la centrele pentru persoane fără adăpost din Spania

 |  09:47
Românii apelează la centrele pentru persoane fără adăpost din Spania

În ultima perioadă românii apelează din ce în ce mai mult la centrele pentru persoane fără adăpost din Spania. În Caceres (Extremadura) cifrele arată că sunt tot mai multe femei care recurg la ajutorul unei astfel de instituții.

Dintre străini, românii sunt printre cei mai numeroşi care recurg la sprijinul acestor centre pentru a supravieţui. 

În ultima perioadă se pot vedea cu uşurinţă tot mai mulţi români care cerşesc stabiliţi deja în puncte fixe ale oraşului. Dificil pentru aceștia este și faptul că nu aparţin niciunei reţele sociale în Spania ceea ce la îngreunează găsirea unui loc de muncă.

Totuși, în centrele de primire cei mai numeroşi sunt spaniolii, iar numai 29% dintre persoanele fără un adăpost sunt de origine străină.

Autoritățile se ocupă de aducerea celor aflați în nevoie la astfel de centre, la spitale sau la centrul pentru dependenţii de droguri. În Caceres există în total şapte instituţii şi centre pentru asemenea cazuri. În anii anteriori s-a observat o creştere cu peste 15% a asistaților, mai ales că, în fiecare zi pe durata anului 2010, centrele au primit în medie peste 13.000 de astfel de persoane, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-08

TAGURI: Spania, fără adăpost, cerșescComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image