2017-01-23 14:52


Românii din Italia, consideraţi "criminali" şi "proxeneţi"

 |  11:32
Românii din Italia, consideraţi "criminali" şi "proxeneţi"

Într-o emisiune radiofonică, difuzată la postul Radio 105 din Roma, imigranţii români din Italia au fost ironizați ca provenind din "Zingaria" ("Ţigania"), fiind considerați "criminali" şi "proxeneţi". Emisiunea a fost dur criticată de reprezentanții comunitatății românilor din Italia care avertizează că vor semnala Oficiul italian Antidiscriminare.

"Emisiunile satirice ale lui Zlatan Ţiganul sunt rasiste, vehiculând cele mai urâte stereotipuri la adresa comunităţii noastre", a reacţionat Gazeta Românească, publicaţia comunităţii românilor din Italia, potrivit realitatea.net.

Emisiunea "Lo Zoo", a realizatorului italian Alan Caligiuri, în care acesta joacă rolul lui "Zlatan Ţiganul", a difuzat un cântec în care se face referire la România, fiind numită "Zingaria" ("Ţigania"), conţinând versurile "iau cuţitul, fac trotuarul".

Personajul interpretat de Alan Caligiuri este prezentat ca "omul care trăieşte în mizerie", făcând trafic de droguri, furând, cerând taxe de protecţie, ocupându-se de proxenetism şi trafic de copii.

De asemenea, emisiunea a fost condamnată şi de Federico Rocca, consilierul primarului Romei pentru relaţia cu Uniunea Europeană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-10-09

TAGURI: Alan Caligiuri, ItaliaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image