2017-01-21 06:22

ULTIMA ORA


Românii, ironizaţi din nou de francezi

 |  10:11
Românii, ironizaţi din nou de francezi

La o emisiune a postului de radio Rire et Chansons, actorul, umoristul şi producătorul francez de origine marocană Jamel Debbouze a propus, pentru echipa de fotbal a Franței, un căpitan român care să cerşească mingea.

Jamel Debbouze este întrerupt de un apel telefonic de la preşedintele francez Nicolas Sarkozy, susţine el. Intrând în joc, prezentatorul emisiunii îl întreabă dacă îl consiliază pe şeful statului francez, cerându-i să propună o reformă.

"Expulzarea romilor este ideea ta?", întreabă moderatorul.

"Da", răspunde Debbouze, "pentru că mă enervează". "Sunt mulţi români", adaugă acesta.

"Dar românii sunt buni la fotbal ", spune moderatorul.

"Da, este adevărat. Ar trebui să avem un căpitan român în echipa Franţei. Îţi imaginezi un căpitan român? Vă rog, daţi-mi mingea (...) pentru copii. Asta va face un român", subliniază Debbouze, referindu-se la cerşetorii romi.

Această ironie la adresa românilor nu este izolată. La 16 aprilie, Jonathan Lambert, un cunoscut umorist francez, a interpretat "salutul românesc" în cadrul emisiunii "On n'est pas couchés", transmisă de postul de televiziune France 2, alimentând dezbateri aprinse în rândul opiniei publice din cele două ţări, informează Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-20

TAGURI: Debbouze, francezi, romiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image