2019-03-21 12:02


Românul închis în Franţa pe nedrept a fost eliberat

 |  14:32
Românul închis în Franţa pe nedrept a fost eliberat

Autoritățile franceze l-au eliberat vineri pe Marius Murariu, originar din Botoşani, după ce-a fost condamnat în locul altuia. Românul de 31 de ani a fost încarcerat în oraşul francez Lille.

Acesta a fost eliberat joi după-amiază după ce justiţia franceză a ajuns la concluzia că este vorba despre furt de identitate. ''Este halucinant. Nimeni n-a fost capabil să vadă că un om trece drept altul de cinci ori'', a declarat avocatul Julien Bensoussan. Laboratorul ştiinţific interregional de poliţie (LIPS) din Lille în urma unei analize a stabilit din nou genotipul lui Marius Murariu. Astfel, a apărut dovada că el nu corespundea deloc cu ADN-ul expediat din România către închisorile din Lille. 

Condamnarea românului are la bază şase jafuri petrecute în 2003, asupra unor maşini în miez de noapte la Lille şi Ronchin. Pe parbrizul uneia dintre maşini autoritățile au găsit urme de sânge care au permis stabilirea unei amprente genetice.  În 2004, în absenţa sa, Murariu, născut în Botoşani, unde era muncitor agricol, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

După şapte ani, pe 24 mai 2011, Murariu este interpelat în baza unui mandat european de arestare. După câteva zile petrecute în detenţie la Bucureşti, românul este transferat la Lille şi plasat după gratii. Autorităție au omis că acuzatul n-a călătorit niciodată în Franţa. Avocatul său, Julien Bensoussan, este cel care a deznodat firul acestei întâmplări. Acesta a declarat: ''Citind toate fişele penale, am constatat că cel care spunea că se numeşte Marius Murariu este un om mărunţel de 1,63 m în mod vizibil originar din Africa de Nord''. În realitate Marius Murariu măsoară peste 1,90.

Românul a ieşit joi seara din închisoare cu cincizeci de euro în buzunar şi nimic mai mult. ''Este teribil. Franţa l-a condamnat în mod nedrept şi Ambasada României mi-a spus că n-a anticipat acest scenariu'', a completat Bensoussan.

''Este uimitor că nimeni n-a remarcat niciodată nimic'', notează Bensoussan, care va sesiza, fireşte, Comisia însărcinată cu despăgubirea victimelor detenţiei abuzive, potr


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-24

TAGURI: Franța, eliberat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...