2017-01-23 00:33


Romgaz creşte importul de gaze naturale

 |  11:47
Romgaz creşte importul de gaze naturale

Romgaz majorează importul de gaze naturale datorită creşterii cererii din piaţă pe fondul temperaturilor scăzute înregistrate în ultima perioadă. Totodată, capacitatea maximă de extragere a gazelor naturale din depozite se ridică în prezent la 19 milioane metri cubi/zi şi a fost pusă la dispoziţia proprietarilor de gaze de către Sucursala de Înmagazinare Gaze Naturale din cadrul Romgaz, operatorul depozitelor de înmagazinare.

'Scăderea accentuată a temperaturii aerului pe întreg teritoriul României şi menţinerea situaţiei şi în perioada următoare a condus la creşterea cererii de gaze naturale. SNGN Romgaz SA Mediaş a început suplimentarea cantităţilor de gaze din import care sunt livrate clienţilor săi. Pe întreaga perioadă rece Romgaz a asigurat şi continuă să asigure producţia maximă de gaze naturale din câmpurile de gaze exploatate, care se ridică la circa 30% din livrările zilnice de gaze naturale', se precizează într-un comunicat al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale (SNGN) Romgaz Mediaş.

Capacitatea de extragere a gazelor din depozite la început de ciclu, în urma lucrărilor efectuate în ultimii ani, a crescut cu 40%, atingând în ciclul prezent 31,2 milioane mc/zi, dar pe măsură ce se realizează golirea acestor depozite capacitatea de extracţie se diminuează, ajungând la finele ciclului de extracţie la circa 14 milioane mc/zi, precizeză Romgaz, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-17

TAGURI: Romgaz, import, MediaşComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image