2018-12-11 14:30


Roşia Montană Gold Corporation respinge orice acuzaţie

 |  08:38
Roşia Montană Gold Corporation respinge orice acuzaţie

Compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a respins, marți, orice acuzaţie legată de finanțarea vreunui partid politic. Compania susține că respectă în totalitate obligaţiile legale şi reglementările în vigoare, iar afirmaţiile apărute sunt simple speculaţii fără acoperire, menite să aducă prejudicii de imagine proiectului minier Roşia Montană

„Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) respinge ferm orice acuzaţie legată de existenţa vreunei legături financiare directe sau indirecte dintre companie sau acţionarul său principal, Gabriel Resources, şi orice partid politic. Între compania RMGC şi orice partid politic sau orice candidat la funcţii publice din România nu există nicio legătură de ordin financiar, indiferent de natura acesteia, şi niciun fel de contract de colaborare, indiferent de natura pe care această colaborare ar putea-o avea", conform unui comunicat emis către Mediafax.

Comunicatul subliniază că Gabriel Resources, acţionarul majoritar al RMGC, şi companiile care fac parte din acest grup, implicit RMGC, fiind listate public la Bursa din Toronto, acționează în limita legii și susțin de implementarea unor politici solide şi a unui audit intern drastic împotriva oricăror practici de corupţie. RMGC afirmă că respectă dispoziţiile "UK Bribery Act", act juridic care stabileste noi standarde impotriva cazurilor de dare de mită şi corupţie, intrat în vigoare începând cu data de 1 iulie 2011.

Gabriel Resources, acţionarul majoritar al RMGC, publică trimestrial informaţii financiare detaliate, care încorporează cheltuielile RMGC, iar acestea sunt disponibile online pentru a asigura transparența și a înlătura orice fel de speculație.

RMGC a emis acest comunicat ca urmare a acuzațiilor reciproce dintre președintele Traian Băsescu și liderul PSD, Victor Ponta, privitor la amestecul companiei în campania electorală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIHNEA
24 Aug 2011

Proiectul asta nu cred ca trebuie sa fie politizat. Acesta e un proiect tehnic nu un proiect ce trenuie discutat de politicieni. Specialistii trebuie sa se pronunte si sa-l analizeze si mai apoi sa ii dea drumul.
Random imageUltimele stiri


loading...