2017-01-25 01:24


Rovana Plumb amenință cu o rezoluţie în PE

 |  16:49
Rovana Plumb amenință cu o rezoluţie în PE

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a avertizat, sâmbătă, după întrunirea Comitetului Executiv Naţional al Femeilor Social-Democrate, că dezbaterea privind derapajele democratice din România, care se va organiza săptămâna viitoare în Parlamentul European(PE), se va finaliza cu o rezoluţie.

"Împreună cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, vom continua în cursul următoarei săptămâni să prezentăm în cadrul PE, prin organizarea unei dezbateri publice, asemănarea dintre profilul Traian Băsescu şi profilul Viktor Orban din Ungaria, despre derapajele democratice din România, urmând ca în cadrul PE să avem o dezbatere care va fi finalizată cu o rezoluţie în ceea ce priveşte România. Nu ne vom opri doar la palierul PE, vom merge mai departe către Executiv şi către Consiliu, pentru ca privirile să se îndrepte către România", a declarat Rovana Plumb.

În cadrul dezbaterilor PE se poate invoca articolul 7 al Tratatului UE, care prevede sancţiuni instituţionale, a precizat europarlamentarul, adăugând că, totuși, nu se doreşte acest lucru. "Dacă derapajele democratice vor continua, este clar că în cadrul dezbaterilor din PE se poate invoca articolul 7 din tratat, care înseamnă sancţiuni instituţionale la adresa României. Nu dorim acest lucru, dar solicităm în mod expres ca acest Guvern şi Traian Băsescu să plece", a subliniat Rovana Plumb.  Articolul 7 prevede declanşarea oricărei proceduri de infringement, pe oricare domeniu, blocarea fondurilor europene şi dreptului de vot, dreptului de exprimare în Consiliu a poziţiei unui stat membru, potrivit europarlamentarului PSD, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-05

TAGURI: Rovana_Plumb , rezoluție, PEComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAO
21 Ian 2012

BRAVO ROVANA;ASA ESTE BINE SA FACI.......NUMAI ASA PUTEM SA SCAPAM DE BASE (Care este un dictator) si de Boc....... Poporul nu intelege ca nu mai putem continua cu ei...... AVEM NEVOIE DE PONTA CA PREMIER si de CRIN ca presedine
ADE
21 Ian 2012

''Bravo'' Rovana ai dat dovada de foarte multa inteligenta :)), mai bine ti-ai tine gura si te-ai intoarce la vizitat piete ca atunci cand lucrai in OPC
ADINA
21 Ian 2012

dna plumb a reinviat brusc sau la comanda :)) sa nu cada iar la fund daca mai latra mult!
MARIAN
21 Ian 2012

au incepat barbatii din USL cu latratu s-au molipsit si damele. bravo madam plumb ai latrat din nou la timpul potrivit. unde ai fost in ultimii 2-3 ani ca nu prea te-am vazut pe nicaieri
DUDESECU
22 Ian 2012

Mai duduie, mai bine ti-a face treaba acolo unde esti ca primesti salar pe luna de 5.000 de euro si ai activitate zero. te-ai trezit din amorteala... si vrei sa ne arati cat esti de priceputa la politica. ma lasa-ne!!
IRI
22 Ian 2012

Bravo madam Plumb!Dv. si cei doi corifei luptati in PE impotriva tzarii,a cetatenilor ei.Asta se cheama tradare a interesului national!Vom suferi cu totii.Si,care este asemanarea cu Ungaria pe care o clamati?De care dictatura vorbiti cand activistii vostri manifesteaza de atatea zile in piete(mitinguri neautorizate) fara a fi amendati?Asta este democratia pe care vreti sa ne-o bagati pe gat?Sanctiuni economice din partea UE?Tradatorilor!!
Random image