2018-12-12 03:12


Rugby: Antrenorul Franţei a demisionat după finala CM 2011

 |  15:55
Rugby: Antrenorul Franţei a demisionat după finala CM 2011

Antrenorul echipei de rugby a Franţei, Marc Lievremont, şi-a anunţat luni demisia, la o zi după eşecul în faţa Noii Zeelande (7-8), din finala Cupei Mondiale 2011 de la Auckland.

Lievremont a avut o presă ostilă în prima fază a competiţiei, în care Franţa a pierdut 2 meciuri, cu All Blacks şi Tonga, înainte de a ajunge în finală, a 3-a pierdută în istoria Cupei Mondiale de către ''cocoşii galici''.

''Contractul meu se încheie azi şi nu vreau să vă fie dor de mine. În săptămânile şi lunile viitoare, va fi altcineva care să vă vorbească de echipa Franţei'', a declarat Lievremont la Auckland, care va fi înlocuit de Philippe Saint-Andre.

Franţa a ajuns în finală după ce în semifinale a învins Ţara Galilor cu 9-8.

Lievremont s-a aflat în conflict cu o parte dintre jucători, susţine media franceză, pe care i-a etichetat ''băieţaşi răsfăţaţi'', după ce aceştia au ignorat interdicţia de a ieşi să sărbătorească în oraş victoria din semifinale în faţa galezilor.

XV-le Franţei a avut o prestaţie foarte bună în finala CM, All Blacks reuşind doar o victorie la limită (8-70, în faţa propriilor suporteri. ''Am reuşit să ajungem în finală. Am reuşit să-i facem pe All Blacks să tremure şi aici suntem noi acum. Cred că performanţa jucătorilor francezi a fost minunată. Au reuşit o mare performanţă şi au jucat un rugby mare. Am vrut să reuşim 3 victorii consecutive, dar a greu să lupţi împotriva unei întregi naţiuni'', a adăugat Lievremont.

După finală, antrenorul francez le-a adresat doar 2 cuvinte jucătorilor săi: ''Vă mulţumesc'' şi a adăugat că are o mare admiraţie faţă de elevii săi, sperând că după câteva săptămâni ei vor simţi acelaşi lucru faţă de el.

Lievremont, 42 ani, a preluat în 2007 echipa Franţei, cu care a câştigat în 2010 şi Turneul celor Şase Naţiuni, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...