2017-01-23 16:51


Rugby: Cupa Mondială 2011, deschisă în mod oficial

 |  12:58
Rugby: Cupa Mondială 2011, deschisă în mod oficial

Preşedintele International Board (IRB), Bernard Lapasset, a declarat deschisă, vineri, cea de-a 7-a ediţie a Cupei Mondiale de rugby, competiţie găzduită de Noua Zeelandă.

'Declar oficial deschisă Cupa Mondială 2011', a spus Lapasset, la finalul ceremoniei de 30 de minute care a avut loc pe stadionul Eden Park din Auckland şi care a fost urmată de meciul de deschidere, dintre Noua Zeelandă şi Tonga.

Spectacolul la care au asistat cei 60.000 de spectatori prezenţi în tribune şi milioanele de telespectatori a reprezentat un amestec între miturile maori şi simboluri rugbystice. Ceremonia, pusă în scenă de aceeaşi companie care a realizat deschiderea Olimpiadelor de la Sydney (2000) şi Vancouver (2010), cu ajutorul a o mie de figuranţi, s-a inspirat din tradiţiile maori, primul popor care a trăit în arhipelagul neo-zeelandez.

Pe lângă incantaţiile şi cântecele maori ('karakia' şi 'karanga'), publicul a putut asista şi la celebrul dans 'haka', pe care componenţii selecţionatei de rugby a Noii Zeelande îl execută înaintea fiecărui meci internaţional, pentru a-şi înspăimânta adversarii.

A intrat apoi în scenă un tânăr, cu un balon fosforescent de rugby în mână, îmbrăcat într-un tricou roşu şi negru, culorile regiunii Christchurch, lovită de un violent cutremur în luna februarie şi care ar fi trebuit să găzduiască mai multe meciuri din cadrul acestui Mondial.

După ce a depăşit obstacolele 'gladiatorilor', pentru a marca un eseu simbolic, tânărul l-a văzut pătrunzând pe teren pe celebrul rugbyst neozeelandez Jonah Lomu, fenomenul ediţiilor din 1995 şi 1999, care a înscris un total (neegalat) de 15 eseuri la Cupa Mondială, aclamat de cei 60.000 de spectatori.

Primul ministru neozeelandez John Key şi preşedintele IRB, organul suprem al rugbyului, au declarat apoi deschis oficial turneul, în faţa unei reprezentări de şapte metri a Cupei Webb Ellis, trofeul care va fi acordat câştigătoarei finalei programate pe 23 octombrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image