2019-03-25 22:33


Rusia critică sancţiunile UE împotriva Siriei

 |  11:36
Rusia critică sancţiunile UE împotriva Siriei

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a criticat sâmbătă sancţiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva Siriei, declarând că acestea „nu vor duce la nimic bun”. „Întotdeauna am considerat că sancţiunile unilaterale nu au cum să ducă la ceva bun. Acest pas anulează orice fel de abordare în regim de parteneriat pentru o criză”, a declarat Lavrov la un summit al fostelor republici sovietice desfăşurat la Duşanbe. „Noi suntem împotriva sancţiunilor unilaterale”, a subliniat acesta. Declaraţiile şefului diplomaţiei ruse intervin după ce Bruxellesul a decis vineri impunerea unui embargo asupra exporturilor de petrol siriene, explicând că preşedintele Bashar al-Assad îşi masacrează propriul popor. 

„Preşedintele Assad comite masacre în propria ţară”, a afirmat ministrul polonez de externe Radoslaw Sikorski la o reuniune cu miniştrii de externe ai UE pentru a-şi formula răspunsul faţă de represiunea militară începută în urmă cu cinci luni în Siria. „Întreaga comunitate internaţională îl îndeamnă să renunţe la putere”, a conchis Sikorski, informează Agerpres.

De asemenea, Hillary Clinton a îndemnat comunitatea internațională sa impună noi sancţiuni guvernului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, precizând că este necesară intensificarea presiunilor pentru a-l forţa pe acesta să demisioneze ca răspuns la cele peste cinci luni de proteste populare.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad i-a promis secretarului general al ONU, Ban Ki-moon,că represiunea împotriva protestatarilor „a încetat”, potrivit unui purtător de cuvânt al ONU. Bashar al-Assad a făcut acestă promisiune la data de 17 august, în timpul unei conversaţii telefonice cu Ban, care a solicitat încheierea imediată „a tuturor operaţiunilor militare şi arestărilor în masă” din Siria.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-24

TAGURI: Rusia, Siria
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...