2019-01-22 21:01


Rusia oferă Poloniei noi documente despre masacrul de la Katin

 |  18:03
Rusia oferă Poloniei noi documente despre masacrul de la Katin

Rusiaa oferit Poloniei noi documente privind masacrul de la Katin, unde au fostucişi mii de ofiţeri polonezi în cel de-al doilea Război Mondial, informaţiilefiind furnizate cu câteva zile înainte de vizita preşedintelui rus, DmitriMedvedev, la Varşovia.

Oficialiruşi le-au oferit reprezentanţilor polonezi volume de documente, la sediulParchetului general rus, se arată într-un comunicat al Kremlinului.

DmitriMedvedev va merge luni în Polonia pentru o vizită de două zile în cursul căreiava aborda problema masacrului de la Katin împreună cu omologul său polonezBronislaw Komorowski.

Înaprilie, Rusia a publicat documente clasificate despre masacrarea ofiţerilorpolonezi, în 1940, de poliţia lui Stalin. În mai, Rusia a oferit Poloniei 67 devolume de documente, urmate de alte 20 de volume în septembrie.

Dupăce fosta Uniune Sovietică a invadat, în septembrie 1939, regiuni poloneze, învirtutea Pactului germano-sovietic, 22.000 de ofiţeri polonezi, prizonieri aiArmatei Roşii, au fost împuşcaţi în pădurea de la Katin, la Mednoi (Rusia) şila Harkov (Ucraina).

Timpde zeci de ani, Uniunea Sovietică i-a acuzat pe nazişti că ar fi comis acesteasasinate. Abia în aprilie 1990, liderul sovietic Mihail Gorbaciov a recunoscutvina ţării sale pentru comiterea acestor masacre.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-10-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...