2018-12-13 22:18


Rusia şi SUA vor construi „tunelul secolului”

 |  14:18
Rusia şi SUA vor construi „tunelul secolului”

Un tunel de 100 de kilometri, care va conecta sistemele de transport din Eurasia şi America, urmând să treacă pe sub strâmtoarea Bering, va fi construit de Rusia şi Statele Unite ale Americii, informează Agerspres, care citează The Sunday Times.

            Costurile proiectului ating aproape 100 de miliarde de dolari, urmând ca atât americanii, cât şi ruşii să finalizeze mai multe tronsoane de cale ferată care vor lega tunelul de principalele magistrale de transport continentale. Astfel, Rusia va finaliza până în 2013 un tronson de 800 km de cale ferată ce va lega Transsiberianul de Iakuţk, urmând ca până în 2030 să construiască alţi 4.000 de km de cale ferată până la Uelen. Americanii vor construi la rândul lor peste 2.000 de kilometri de cale ferată.

Realizarea tunelului va conecta pe cale rutieră, în premieră, continentul american de cel asiatic, urmând să reducă şi costurile transporturilor de mărfuri între cele două continente. Se estimează că volumul mărfurilor transportate prin tunel ar putea reprezenta circa 3% din cel la nivel mondial, iar beneficiile aduse de construirea tunelului s-ar putea ridica la 11,5 miliarde de dolari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...