2018-12-12 00:54


Saif al-Islam vrea să se predea Curţii Penale Internaţionale

 |  14:30
Saif al-Islam vrea să se predea Curţii Penale Internaţionale

Saif al-Islam, unul dintre fiii lui Muammar Gaddafi care a jurat că va muri luptând pe pământul libian, doreşte să se predea justiţiei internaţionale pentru a evita orice contact cu cei care l-au capturat pe tatăl său, scrie Reuters.

Oficiali ai Consiliului Naţional de Tranziţie au precizat că Saif al-Islam a propus să se predea Curţii Penale Internaţionale, care îl acuză de crime de război. Saif, în vârstă de 39 de ani, este ultimul dintre cei opt urmaşi ai lui Muammar Gaddafi care se află încă în libertate.

Până acum, nu se ştie unde se află mai exact fiul fugitiv al fostului dictator libian, însă se presupune că acesta se ascunde în deşertul din sudul ţării după ce nu a reuşit să obţină azil în ţările vecine, Algeria şi Niger. Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Saif al-Islam după izbucnirea revoltelor împotriva regimului condus de Muammar Gaddafi, acesta fiind acuzat de crime de război comise în urma reprimării brutale a protestelor din oraşele cuprinse de revoluţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...