2019-02-16 06:00


Salariile angajaţilor cu contracte pe perioade determinate au crescut cu 5% în acest an - studiu

 |  13:31
Salariile angajaţilor cu contracte pe perioade determinate au crescut cu 5% în acest an - studiu

Veniturilesalariale ale angajaţilor cu contracte pe perioade de timp determinate aucrescut în acest an în medie cu 5%, cele mai importante majorări fiind înregistrateîn domeniile IT, administrativ şi banking, potrivit unui studiu al firmei derecrutare şi leasing de personal Trenkwalder.

Potrivitstudiului, creşterea veniturilor salariale ale angajaţilor pe perioadedeterminate s-a oprit la jumătatea anului, din cauze macroeconomice, după ce înprimul trimestru al anului avansul ajunsese la 12%.

"Angajatoriis-au repliat imediat ce au apărut primele zvonuri legate de creşterea TVA,priorităţile fiind menţinerea costurilor de producţie, respectiv funcţionare, laacelaşi nivel. Crescând nivelul taxării, al fiscalităţii, fondul de salarii afost menţinut la acelaşi nivel ca înainte de creşterea TVA. Cel mai importantînsă este că angajările au continuat în acelaşi ritm frenetic pe tot parcursulanului", a declarat, într-un comunicat, Bogdan Florea, directorul generalal Trenkwalder Sibiu, firmă deţinută de compania austriacă de recrutare şiplasare de personal cu aceleşi nume.

Celemai mari creşteri salariale înregistrate pe segmentul angajărilor pe perioadedeterminate au fost înregistrate în domeniile IT, administrativ şi banking, întimp ce în producţie s-au raportat cele mai mici creşteri şi chiar stagnări,potrivit Trenkwalder.

Deasemenea, ca efect al creşterii TVA valoarea primelor acordate angajaţilor vafi mai redusă în acest an faţă de anul 2009.

"Ştimdeja că valoarea primelor de final de an va fi considerabil mai mică decât în2009, însă vestea cea bună este că vor fi prime. Angajatorii continuă să facă eforturipentru a-şi recompensa angajaţii performanţi", a spus Florea.

Trenkwalderare nouă filiale, în Sibiu, Bucureşti, Piteşti, Oradea, Timişoara, Cluj, Iaşi,Arad, Braşov. Firma a avut anul trecut venituri consolidate în valoare de 8,9milioane de euro.

Companiaaustriacă Trenkwalder este prezentă în România din 2006, prin achiziţia firmeilocale Sobis Consulting. Trenkwalder a avut anul trecut venituri de peste unmiliard de euro şi este prezentă în 20 de state.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...