2017-01-17 07:15

ULTIMA ORA


Şapte morţi şi stare de urgenţă după alunecările de teren din Brazilia

 |  08:03
Şapte morţi şi stare de urgenţă după alunecările de teren din Brazilia

Peste 9.000 de persoane au fost evacuate în 53 de localităţi declarate în stare de urgenţă, după ce șapte oameni au murit, unul fiind dat dispărut, în Brazilia, în statul Minas Gerais( din sud-est), în urma alunecărilor de teren declanșate de ploi torenţiale.

Populaţia din Nova Friburgo şi alte municipalităţi din munţi, la o sută de kilometri nord de Rio de Janeiro, a fost de asemenea plasată în stare de alertă maximă.

În oraşul Ouro Preto, doi şoferi de taxi au fost prinşi în maşinile lor şi îngropaţi într-o alunecare de teren. Potrivit unui bilanţ oficial, un număr de 32 de peroane au fost rănite, una dată dispărută, alte 9.635 au fost evacuate, iar 84 de case au fost distruse datorită ploilor torenţiale, care au început în octombrie şi s-au intensificat săptămâna trecută. Se aşteaptă ca ploile să continue, 53 de localităţi din Minas Gerais fiind declarate în stare de urgenţă.

Una dintre cele mai grave catastrofe naturale înregistrate în Brazilia a avut loc în ianuarie 2011, când această regiune a fost scena unor alunecări de teren şi inundaţii mortale ce au făcut peste o mie de morţi şi dispăruţi, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-20

TAGURI: Brazilia, morți, urgență, alunecăriComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image