2017-01-24 00:55


Sarkozy şi Merkel susțin Grecia în continuare

 |  07:20
Sarkozy şi Merkel susțin Grecia în continuare

Președintele francez, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german, Angela Merkel, au afirmat, miercuri seara, după ce premierul grec a vorbit de „determinarea absolută” a Atenei în respectarea angajamentelor, că sunt „convinşi” că viitorul Greciei aparține zonei euro.

În contextul în care se vehiculează tot mai insistent ideea falimentului Greciei, Sarkozy şi Merkel au făcut această declaraţie după o conferinţă telefonică ţinută cu premierul grec.

„Preşedintele republicii şi cancelarul (Germaniei) au subliniat că mai mult ca niciodată este necesar să se aplice pe deplin hotărârile adoptate la 21 iulie de către şefii de stat şi de guvern din zona euro pentru asigurarea stabilităţii zonei euro”, potrivit unui comunicat emis de Preşedinţia Franţei. 

„Ei i-au subliniat premierului grec importanţa acordată aplicării stricte şi eficiente a programului de redresare a economiei elene susţinut de ţările din zona euro şi FMI şi care condiţionează plata viitoarelor tranşe ale programului”, se adaugă în comunicat. 

Comunicatul amintește că premirul grec, Georgios Papandreou, a confirmat determinarea absolută a guvernului elen a respecta toate angajamentele asumate.

„Preşedintele (Franţei) şi cancelarul (Germaniei) sunt convinşi că viitorul Greciei se află în cadrul zonei euro. Punerea în aplicare a angajamentelor programului este absolut necesară pentru ca economia greacă să poată regăsi calea unei creşteri durabile şi echilibrate. Reuşita planului de redresare a Greciei va consolida stabilitatea zonei euro”, se mai arată în documentul emis de Preşedinţia Franţei, potrivit Agerpres.

Aceste declarații vin după ce în ultimele zile a circulat tot mai intens ideea că Grecia este tot mai aproape de faliment, iar germanii nu mai par a fi dispuşi să facă orice pentru a menţine statul elen în zona euro. La Atena, tema renunţării la moneda europeană a revenit în actualitate, iar perspectiva adoptării drahmei a început să prindă tot mai mult contur.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-12

TAGURI: Sarkozy, Merkel, Grecia, euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image