2017-01-24 11:12


Șase islamişti acuzați de terorism în Marea Britanie

 |  07:42
Șase islamişti acuzați de terorism în Marea Britanie

Poliţia britanică a anunțat arestarea a șase presupuşi militanţi islamişti la Birmingham, dintre care patru sunt acuzați de terorism, iar doi de tăinuirea informaţiilor privind faptele incriminate.

Irfan Nasser, 30 de ani, Irfan Khalid, 26 de ani, Ashik Ali, 26 de ani, şi Rahin Ahmed, 25 de ani, sunt acuzați de colaborare în scopul pregătirii unor acte teroriste.

Activitatea a doi dintre aceștia, Irfan Nasser şi Ashik Ali, se concentra pe pregătirea unei campanii de atentate cu bombă. Cei doi şi-au manifestat intenţia de a comite atacuri sinucigaşe, iar autoritățile susțin că s-au deplasat în Pakistan pentru a învăţa să fabrice bombe, arme şi otrăvuri. Bahader Ali, de 28 de ani, şi Mohammed Rizwan, de 32 de ani, sunt acuzaţi că nu au dezvăluit informaţii privind actele de terorism plănuite, iar unul dintre aceștia este acuzat pentru adunarea de fonduri în scopul susținerii financiare a rețelei.  Acuzații sunt audiați și vor fi prezentaţi luni în fața unui tribunal din Londra. Aceștia au fost reținuți în noaptea de duminică spre luni, în cadrul unei acţiuni antiteroriste desfășurate de autoritățile britanice.

Al șaptelea suspect, în vârstă de 20 de ani, este anchetat de autorități, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-11-17

TAGURI: Birmingham, Marea Britanie, terorism, islamiști,Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image