2017-01-19 19:07

ULTIMA ORA


Şase luni de închisoare pentru fiica unui fost preşedinte iranian

 |  14:51
Şase luni de închisoare pentru fiica unui fost preşedinte iranian

Fiica fostului preşedinte iranian Akbar Hashemi Rafsandjani a fost condamnată la şase luni de închisoare cu executare, sub acuzaţia de „propagandă împotriva regimului”, potrivit avocatului său, informează AFP.

Faezeh Hashemi a primit, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, şi o interdicţie de cinci ani a oricărei activităţi politice, cibernetice şi jurnalistice, a mai informat avocatul acesteia. Fiica fostului lider de la Teheran a fost condamnată pe 25 decembrie într-un proces intentat de autorităţi pentru participarea la protestele împotriva realegerii contestate a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, în iunie 2009.

Fostul preşedinte Akbar Hashemi Rafsandjani se află în continuare la conducerea Consiliului de discernământ din Iran, cea mai înaltă instanţă de arbitraj politic din Iran. Acesta este criticat deseori de liderii conservatori care îi reproşează că nu a dispus condamnarea principalilor lideri ai mişcării de contestare în urma ultimelor alegeri prezidenţiale, Mir Hossein Moussavi şi Mehdi Karoubi.

În 2005, Rafsandjani a pierdut alegerile prezidenţiale, fiind învins de actualul preşedinte, Mahmoud Ahmadinejad. În 2009, acesta l-a susţinut indirect pe Mir Hossein Moussavi, punându-se în conflict cu actualul regim de la Teheran. Site-ul personal al lui Rafsandjani a fost blocat în urmă cu câteva zile de autorităţi, după ce acesta a refuzat să retragă o parte din conţinutul prezent pe site.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-09

TAGURI: inchisoare opozant Iran, opozitie Teheran, Akbar Rafsandjani, Faezeh Hashemi, regim politic IranComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image