2017-01-24 09:09


Sauli Niinisto a câştigat alegerile prezidenţiale în Finlanda

 |  08:58
Sauli Niinisto a câştigat alegerile prezidenţiale în Finlanda

Sauli Niinisto, candidatul conservator proeuropean, a fost ales duminică preşedinte al Finlandei cu o largă majoritate. Considerat favorit în toate sondajele de opinie, fostul ministru de finanţe, în vârstă de 63 de ani, a obţinut 62,6% din sufragii după numărarea tuturor buletinelor de vot, faţă de 37,4% ale adversarului său.

"Se pare că Niinisto a câştigat", a declarat adversarul său, ecologistul liberal Pekka Haavisto, care şi-a recunoscut înfrângerea la mai puţin de o oră după închiderea birourilor de vot.

"Această campanie a fost foarte bună, foarte serioasă. Sunt mulţumit (...) De acum, mă voi concentra asupra a ceea ce voi face", a adăugat Niinisto, care îşi va prelua mandatul luna viitoare.

Rezultatele urmează să fie confirmate de către autorităţile electorale care vor da publicităţii miercuri cifrele definitive.

Pentru a-l alege pe succesorul foarte popularei Tarja Halonen, care nu a mai avut dreptul să candideze după două mandate de câte şase ani, aproximativ 4,4 milioane de alegători au fost aşteptaţi duminică la urne, pe un frig glacial. În al doilea tur de scrutin rata participării la vot a fost de 68,9%, inferioară celei din primul tur - 72,8% -, electoratul fiind fără îndoială constrâns să rămână acasă din cauza temperaturilor de minus 30-40 de grade Celsius, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-13

TAGURI: Sauli_Niinisto, prezidenţiale, Sauli_NiinistoComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image