2017-01-20 11:47

ULTIMA ORA


Savu: Spitalul Caritas retrocedat, secţiile mutate în alte unităţi sanitare

 |  13:21
Savu: Spitalul Caritas retrocedat, secţiile mutate în alte unităţi sanitare

Clădireaspitalului Caritas din Bucureşti este retrocedată de peste şase ani FundaţieiCaritatea, doar un pavilion şi câteva anexe aparţin municipalităţii, care înprezent reorganizează alte spitale pentru preluarea clinicilor din Caritas.

"SpitalulCaritas are o echipă de profesionişti care desfăşoară un act medical decalitate. Din nefericire însă, spitalul este retrocedat de peste şase aniFundaţiei Caritatea. În prezent din toată suprafaţa pe care se află spitalulCaritas, un singur pavilion şi câteva anexe care însumează 44.161 metri pătraţiaparţin municipalităţii, restul de peste 12.000 metri pătraţi aparţinFundaţiei. Este adevărat, există un contract de inchiriere până în 2015, darpentru o chirie de 4.000 de euro pe lună, nevalidat de proprietar. FundaţiaCaritatea ne-a solicitat încă din 2010 majorarea chiriei de la 4.000 de euro la64.000 de euro", a precizat directorul general al AdministraţieiSpitalelor Servicii Medicale (ASSM) Bucureşti, doctor Marius Savu.

Municipalitateacaută de mai bine de un an soluţii pentru transferarea angajaţilor de laspitalul Caritas şi reorganizarea secţiilor din alte spitale în vedereapreluării acestora.

Potrivitdirectorului ASSMB un alt aspect foarte important este acela că fiind vorbadespre o clădire retrocedată municipalitatea nu poate face nicio reparaţiemajoră, imobilele fiind într-o stare avansată de degradare.

"Un altaspect foarte important, poate cel mai important, este acela că fiind vorbadespre o clădire retrocedată, municipalitatea nu poate face nicio reparaţiemajoră, imobilele fiind într-o stare avansată de degradare. Or, toate spitalelepe care le-am preluat au intrat în lucrări de reabilitare şi modernizare. LaCaritas au fost făcute doar lucrări de întreţinere, la fel şi la «ScarlatLonghin» sau «Sf. Ştefan». Aşadar, un lucru este foarte clar. Trebuie sărelocăm secţiile pentru că spitalul nu poate fi păstrat în actualastructură", a precizat directorul general.

Municipalitateava face toate eforturile pentru ca niciun angajat al spitalului Caritas să nurămână fără loc de muncă prin reprofilarea unităţii sanitare şi transferulcătre alte spitale ale Primăriei Generale, a subliniat Savu.

O partedintre angajaţii Spitalului Caritas din Capitală au protestat, luni dimineaţă,în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi de anunţul făcut de ministrulSănătăţii privind transformarea spitalului în cămin de bătrâni.

ManagerulSpitalului Caritas, Bogdan George Jansen, a declarat că la acţiunea de protestau participat angajaţii care au lucrat în serviciul de noapte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
08 Feb 2011

Nu cred ca medicii si personalul medical de la acest spital nu cunosteau statutul cladirii.Oricum,chiria ceruta este prea mare pentru municipalitate.Oprescu va gasi o solutie pentru personalul medical,dar nu poate de pe o zi pe alta.

Adauga un comentariu

Random image